Cum să vă îngrijiți buzele toamna: 7 sfaturi pe care trebuie să le cunoașteți!

21 10. 2021, 00:35

Odată cu venirea vremii reci, buzele, ca una dintre zonele delicate ale feței, necesită o atenție și o îngrijire specială. Ploile, vânturile puternice și temperaturile scăzute pot afecta negativ pielea delicată a buzelor.

Pentru a preveni problemele buzelor, trebuie să urmați câteva sfaturi simple. Prima și cea mai importantă regulă pentru îngrijirea buzelor  toamna este rujul igienic, care trebuie aplicat de fiecare dată când ieșiți din casă. Alegeți un ruj care conține uleiuri și ceară sănătoase.

Regulile de îngrijire a buzelor:

  1. Tratați buzele la fel ca fața – îndepărtați reziduurile de ruj cu un demachiant și folosiți regulat un exfoliant și o cremă hidratantă delicată.
  2. Vopsiți buzele înainte de a ieși afară. Dacă aveți un eveniment important și doriți să alegeți un ruj strălucitor, aplicați-l peste un balsam de buze hidratant sau un ruj igienic. Acest lucru vă va împiedica buzele să se crape.
  3. Nu vă lingeți buzele în vânt. Acest lucru va duce la consecințe triste sub formă de crăpături.
  4. Folosiți întotdeauna un primer – va face suprafața buzelor uniformă și va crește semnificativ stabilitatea rujului.
  5. Oferiți buzelor o pauză de la produsele de machiaj cel puțin o dată pe săptămână.
  6. Îndepărtați bine reziduurile rujului înainte de culcare pentru a evita uscarea excesivă a pielii delicate și pătrunderea profundă a pigmenților în piele.
  7. Masați buzele. Pentru masaj, puteți folosi o periuță de dinți obișnuită cu peri moi. Durează aproximativ 3 minute pentru a masa buzele. Deoarece pielea buzelor este foarte delicată și sensibilă, nu efectuați mișcări bruște. Pentru cel mai bun efect, puteți unge periuța cu miere lichidă.

Urmați sfaturile de mai sus pentru a vă bucura mereu de buze frumoase și desigur sănătoase!