Teoria conspiratiei

Publicat: 09.11.2007
Potrivit lui Dan-Silviu Boerescu, autorul acestui articol, istoria este nu doar o inlantuire de conspiratii, ci chiar o imensa conspiratie in sine, ilustrand perfect, de la Iisus la Saddam Hussein, tocmai teoria… conspiratiei.

Mult mai departe, pana la insesi radacinile sacre ale istoriei moderne, la fondatorii crestinismului. Asadar, ce a facut Iisus o perioada importanta din viata lui? Unde a fost, cu cine? (Similar, si Shakespeare a disparut o buna bucata de timp din Stratford si chiar din Anglia, probabil ca agent secret?!?) Iar dupa ridicarea Lui la ceruri, cine a relatat faptele si cum le-a relatat? Nu cumva a existat inca o Evanghe­-lie, cea a lui Iuda, personajul demonizat de toti ceilalti, dar iubit – straniu – de Hristos? Ba chiar indemnat de acesta, din ratiuni propagandistice, sa-L tradeze? In plus – blasfemie! –, chiar s-a inaltat Mantuitorul la Ceruri? Nu cumva a coborat intr-un loc de ingropaciune secret, identificat abia prin 1980 in suburbiile Ierusalimului si devenit subiect al unui controversat docu­mentar –  Mormantul pierdut al lui Iisus – realizat de Simcha Jacobovich si de laureatul cu Oscar pentru regie, nimeni altul decat creatorul Titanic-ului, James Cameron? Mai mult, nu cumva inscriptia „Iuda, fiul lui Iisus“,  gasita pe unul dintre osuare, se refera chiar la un fiu natural al Mantuitorului, botezat astfel in amintirea discipo­lului adorat dar sacrificat de conspiratia mesianica? 

O conspiratie care, prin denaturari succesive, a defulat in faimoasele Protocoale ale Inteleptilor Sionului,  pe baza carora s-au vrut justificate linsajele, pogromurile sau chiar Holocaustul (un Holocaust pe care neonazistii de azi nu-l recunosc, dandu-l drept exemplu tocmai pentru… teoria conspiratiei)? Daca insusi Iisus se afla in centrul unei monstruoase teorii a conspiratiei (si nu neaparat cea imaginata de Dan Brown in Codul lui Da Vinci), de ce ar mai mira pe cineva banuiala ca sotii Ceausescu fac plaja in Cuba sau se ghiftuiesc cu ginseng in China ori in Coreea de Nord, in timp ce sosiile lor sunt condamnate, in continuare, sa faca figuratie in fata plutonului de executie, de Craciun?  Ori ca Beria l-a ucis pe Stalin prin sufocare cu perna? Ori ca Hitler a apucat sa fuga in Paraguay sau Argentina? Ori ca Diana a fost ucisa pentru ca mostenitorul tronului britanic sa nu aiba un frate musulman? Ori ca Bin Laden e protejat chiar de americani, care au nevoie de un odios personaj de mucava in care sa ricoseze toate insatisfactiile de substituire ale oamenilor? Si, de fapt, cine a pus la cale faptul ca niste studenti arabi sa planuiasca atentatul din 11 septembrie 2001? Tot CIA? Acea ramura a CIA care, in cardasie cu NASA, a turnat filme false despre misiunile Apollo si despre primii pasi ai omului pe Luna? (Ca veni vorba, ce a zis mai intai astronautul Neil Armstrong: „Ceea ce vad seamana cu un teren de fotbal“ sau „Pe aici a mai calcat cineva inaintea mea“?)  Spatiul extraterestru, de altfel, este sursa a felurite alte conspiratii.

De acolo vin OZN-uri cu duiumul, ba chiar aliens, de felul celor disecati – la propriu – dupa misterioasa prabusire a unei farfurii zburatoare in New Mexico, la Roswell. Vin nave ciudate, care ataca si fac sa dispara avioane militare (lordul Hill-Norton, fostul sef de stat-major al fortelor aeriene NATO, confirma mai multe asemenea incidente). Vin plante ciudate, de pilda cea de aloe. Vin meteoriti inexplicabili, care provoaca disparitia dinozaurilor. Vin mesaje pe care conducatorii lumii le tin secrete. Vin intruchipari eterice ale Fecioarei Maria care dicteaza revelatii cutremu­ratoare unor pastorasi analfabeti. Vin fotbalistii Barcelonei, ai Realului sau ai lui Chelsea. Vin pana si clone ale lui Paul McCartney, cel de fapt mort in 1966! Vin Diavolul, Nostradamus, Vlaicu Ionescu, Vergil Hancu si altii ca ei, care prevestesc razboaie, cutremure, schisme religioase.  De fapt, cine nu vine din spatiu si nici nu ia parte la o conspiratie nu prea merita sa faca parte din Istorie. Nici macar cat Obiectul Zburator Neidentificat care a fost zarit, cu o luna si jumatate inainte de 11 septembrie 2001, tocmai langa World Trade Center…

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase