Regizorul moldovean care a innebunit internetul romanesc cu „scurt-metrajele” sale!

03 12. 2007, 17:25

Pentru un lung-metraj ati alege locatii, actori, povesti legate de Republica Moldova sau de Romania?

Sursa: Timeout Bucuresti

De ce se vinde bine Zdob si Zdub?

Lucrati cu ei la scenariile videoclipurilor, pentru a pastra “unitatea creativa” intre clipuri si muzica?

Ati mai lucrat cu alte trupe in afara de Zdob si Zdub?

Ne-ati demonstrat o forma de exprimare foarte speciala prin videoclipuri. Aveti un scurt-metraj deja “iesit la public” (“Cand se stinge lumina”) si altul in post-productie (“Sasa, Grisa si Ion”). Va mai doriti lung-metraj?

In Moldova, aceasta criza a avut un caracter mai degraba financiar si a creat un vid de talent si de oameni ai meseriei, care incepe abia acum sa se umple. Ca si multi alti tineri, fiind lipsit de posibilitatea de a face film, am facut clipuri muzicale si publicitate mai multi ani in sir. Acest lucru mi-a permis sa stau alaturi de camera de filmat si masa de montaj, nu m-a lasat sa-mi caut alta meserie. Astfel, am reusit in ultimii doi ani sa fac doua filme de scurt metraj despre care critica vorbeste si scrie bine.
Primul – “”, o productie a Studioului Cinematografic a Ministerului Culturii din Romania si Europolis film Bucuresti. Un merit deosebit in relizarea acestui film ii apartine lui Thomas Ciulei, care a gasit subiectul interesant si a picat de acord sa-l produca. Cel de al doilea film, “”, abia acum bate la portile festivalurilor, fiind finalizat recent la studioul Moldova-film.

Sursa: Timeout Bucuresti