Home » Cultură » Nava americană de luptă care a refuzat să se scufunde în Al Doilea Război Mondial. Lovită de torpile şi rachete şi-a găsit sfârşitul în testele bombelor atomice – VIDEO

Nava americană de luptă care a refuzat să se scufunde în Al Doilea Război Mondial. Lovită de torpile şi rachete şi-a găsit sfârşitul în testele bombelor atomice – VIDEO

Publicat: 24.04.2015
Epava portavionului USS Independence, folosit în cel de-al Doilea Război Mondial înainte să fie aruncat în aer de două explozii atomice în timpul faimoaselor teste din Antolul Bikini, a fost descoperită de reprezentanţii Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice (NOAA) din Statele Unite.

Nava a fost abandonată în apropierea coastei din San Francisco în 1951, dar oamenii de ştiinţă spun că se află într-o stare extraordinar de bună, luând în considerare faptul că aceasta şi-a petrecut mai bine de 60 de ani sub ape la aproape 800 de metri adâncime.

Al Doilea Război Mondial nu a putut să distrugă portavionul USS Independence. Acesta a supravieţuit timp de trei ani luptelor frenetice din teatrul Pacificului unde a fost lovit de torpilele şi bombele inamicilor şi s-a luptat direct cu una dintre cele mai de temut nave de război a Marinei Imperiale Japoneze.

Nici bomba atomică nu a reuşit să distrugă USS Independence. Nava a mai plutit chiar şi după ce a fost lovită cu două bombe atomice cu o putere de 21 de kilotone pe ea testându-se acest armament.

FOTO: Wikipedia    FOTO: Wikipedia

„După 64 de ani pe fundul oceanului, Independence pare pregătită să îşi lanseze în zbor avioanele”, explică cercetătorul James Delgado de la NOAA.

FOTO: Wikipedia    FOTO: Wikipedia

Pentru a descoperi epava navei, cercetătorii au folosit imagini obţinute cu ajutorul sonarului. Eforturile lor fac parte dintr-o misiune de doi ani de localizare şi de studiere a circa 300 de epave aflate în Golful Sanctuarului Naţional Marin Farallones.

Sursă video: YouTube

Sursă: History.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase