Home » Cultură » Povestea „nepotului dezgustător” al lui Hitler care s-a înrolat în armata americană, pentru a lupta împotriva naziştilor: „Adolf este diavolesc şi păgân”

Povestea „nepotului dezgustător” al lui Hitler care s-a înrolat în armata americană, pentru a lupta împotriva naziştilor: „Adolf este diavolesc şi păgân”

Publicat: 24.04.2015
William Patrick Hitler a părăsit Germania nazistă în anul 1939 şi a încercat imediat să se înroleze într-una din armatele aliate. Unchiul său, nimeni altul decât Adolf Hitler, a declarat cândva că William Patrick este "nepotul lui dezgustător".

Nepotul lui Adolf Hitler, William Patrick Hitler, s-a alăturat Marinei Americane în anul 1944, după ce l-a implorat pe preşedintele Franklin D. Roosevelt să-i permită înrolarea în armată, pentru a lupta împotriva regimului nazist „diavolesc şi păgân”, condus de Fuhrer.

Într-o scrisoare din 1942, William Patrick Hitler îl imploră pe preşedintele Roosevelt să nu îi nege accesul la forţele americane: „Toate rudele şi prietenii mei vor ieşi în stradă pentru libertate, sub stindardul stelelor şi dungilor steagului american… Mă adresez dumneavoastră cu respect pentru a mi se permite să lupt împotriva tiraniei şi opresiei”.

William Hitler a plecat din Germania în 1939, ajungând în Marea Britanie. În 1940, acelaşi an în care unchiul său Adolf Hitler a înfiinţat lagărul de concentrare de la Auschwitz şi a invadat Franţa, nepotul său s-a mutat la New York şi a încercat să se înroleze disperat în armata americană.

William a vorbit în repetate rânduri despre încercările sale de a conştientiza lumea cu privire la obiectivele despotice ale unchiului Adolf. „În timp ce fugeam de Gestapo, am avertizat Franţa prin intermediul presei că Hitler va invada ţara în acel an. Pe britanici i-am avertizat prin aceleaşi mijloace că aşa-zisa „soluţie” de la Munchen este o minciună, care va avea urmări teribile”, a scris William Patrick Hitler în scrisoarea către Roosevelt.

Nepotul lui Adolf era atât de hotărât să se alăture armatei aliate, încât ar fi fost dispus să se înroleze în orice armată, fie ea canadiană, britanică sau americană.

William Hitler şi-a descris unchiul ca fiind un „Frankenstein” care doreşte să cucerească lumea cu un regim „diavolesc şi păgân”. Potrivit istoricilor, între cei doi nu a existat niciodată o relaţie caldă.

Citeşte aici continuarea!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase