Home » Cultură » Coloana Infinitului. O cunoaştem cu toţii, dar puţini ştim acest detaliu

Coloana Infinitului. O cunoaştem cu toţii, dar puţini ştim acest detaliu

Coloana Infinitului. O cunoaştem cu toţii, dar puţini ştim acest detaliu
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20.06.2023
În urmă cu 85 de ani, pe 20 iunie, începea procesul de finalizare al unei opere de artă care ne-a făcut cunoscuţi în întreaga lume - „Coloana fără sfârşit", cunoscută şi sub numele de „Coloana Infinitului".

Între 20 iunie şi 25 iulie 1938, s-a lucrat la acoperirea cu alamă a modulelor din fontă din care este creată „Coloana fără sfârşit” a renumitului sculptor Constantin Brâncuşi. Construcţia sa începuse încă din vara lui 1937.

 

 

„Coloana fără sfârşit”, care a fost inaugurată abia spre finele anului 1938, face parte din Ansamblul Monumental din Târgu Jiu, alături de „Poarta sărutului” şi de „Masa tăcerii”.

Opera de artă are o înălţime de aproape 30 de metri şi este compusă din 16 module, pe care Brâncuşi îi numea „mărgele”. Greutatea totală a „Coloanei fără sfârşit” este de 29.173 de kilograme.

Descoperă vă prezintă şi alte semnificaţii istorice ale zilei de 20 iunie:

1825 – A avut loc încoronarea regelui Franţei Charles X Bourbon.

1837 – Regina Victoria I a Regatului Unit urmează la tron unchiului ei regele William IV. A domnit până în 1901, având una ditre cele mai lungi domnii, 64 de ani.

1840 – Samuel Morse îşi înregistrează invenţia, telegraful.

1891 – A murit, la Paris, Mihail Kogalniceanu, om politic, scriitor şi istoric, unul dintre personalităţile de prim plan ale vieţii politice şi culturale româneşti din secolul XIX. (n. 6 septembrie 1817)

1969 – Georges Pompidou devine preşedinte al Franţei.

1995 – A murit, la Paris, scriitorul Emil Cioran. (opere: „Pe culmile disperării”, „Lacrimi şi sfinţi”, „La Tentation d’exister”, „De l’inconvénient d’être né”) (n. 8 aprilie1911)

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase