Adevărata origine a ’’ISIS’’ sau cine a fost cu adevărat EA?

05 12. 2015, 09:00
Originile ISIS
 
Isis era zeiţa egipteană din panteonul antic egiptean. Primele însemne despre ea datează cu aproximativ 5000 ani în urmă. În mitologia egipteană, Isis este zeiţa magiei şi a vieţii, a căsătoriei, simbolul armoniei matrimoniale şi fidelităţii femeii faţă de soţ. Ea a fost venerată ca idealul maternităţii, ca o zeitate care îngrijea de situaţia dificilă a altora, ca una care a vegheat asupra călătorilor şi care a fost o „Mare Magiciană”, fiind capabilă de a readuce la viaţă pe cei morţi.
 
Cuvântul Isis provine din numele grecesc Ίσις, care de asemenea a derivat de la denumirea originară egipteană a zeiţei prin adăugarea la final a consoanei -s pentru a respecta terminaţia gramaticală specifică substantivelor greceşti. Numele egiptean menţionat în izvoarele istorice este ỉs.t şi se poate traduce prin Tron sau Stăpâna tronului.
 
 
Faptul că numele Isis a fost asociat cu o organizaţie teroristă este tulburător, chiar tragic, fiiindcă numele zeiţei ISIS este acum echivalat cu război, crimă, minciună şi înşelăciune.
 
„Există o mulţime de oameni puternici, cu numele de Isis. Fiica mea este una dintre acestea. Puterea lor de a fi plini de compasiune, inteligenţă, frumuseţe şi magie vine din nume. Grupul care şi-a atribuit acest titlu nu prezintă nici una din aceste atribute. Deci, să nu le mai numiţi – Isis”, afirmă într-un articol de-al său, Greg Taylor, jurnalistul de la Daily Grail
 
Cum ar trebui numiţi?
 
Despre o denumire care s-ar potrivi acestui grup de Mercenari din Alianţa Militară de Vest sau MWMA, Taylor militează pentru „Daesh” sau „Da’ish”, care este un cuvânt pe care-l folosesc activiştii sirieni.  
 
„Daesh” este o altă formă a verbului „a zdrobi sau a călca în picioare”, nu este doar „o traducere aproximativă a unuia dintre cuvintele” – este pur şi simplu un mesaj.
 
La sfârşitul articolul său, Taylor provoacă cititorii pentru a începe utilizarea termenului de Daesh ca nume pentru acest grup, care în prezent este numit ISIS. El  îndeamnă să se facă clară ”adevărata lor natură, a acestui grup plin de ignoranţă, ură şi slăbiciune”.
 
Greg Taylor îşi încheie articolul cu următoarele cuvinte: „Când te gândeşti la Isis de acum înainte, cred că vei lega acest nume de imaginea şi identitatea zeiţei din partea de sus a acestui articol.”
 
Sursa: Collective Evolution