Home » Cultură » TOPUL celor mai populare filme ale anului 2015 – VIDEO

TOPUL celor mai populare filme ale anului 2015 – VIDEO

Publicat: 22.12.2015
TOPUL celor mai populare filme ale anului 2015 – VIDEO
Unul dintre cele mai renumite site-uri de specialitate, Internet Movie Database (IMDB), a realizat şi în acest an topul celor mai populare filme.

Topul celor mai populare filme realizat de IMDB cuprinde atât pelicule pretendente la Oscar, cât şi filme mai puţin mediatizate, dar cu un mesaj puternic şi o imagine spectaculoasă, relatează The Telegraph.

TOPUL celor mai populare filme ale anului 2015:

10. „The Big Short/Brokerii apocalipsei”

Filmul are la bază bestseller-ul lui Michael Lewis „The Big Short: Inside the Doomsday Machine”, apărut şi în România sub titlul „Marea contradicţie economică – În interiorul maşinii infernale”, ce explorează mecanismele ce au dus la ultima mare criză economică, declanşată pe Wall Street, în 2007-2008.

9. „The Hunger Games: Mockingjay – Part 2/Jocurile foamei: Revolta – Partea a II-a

În centrul districtelor răzvrătite se află în continuare Capitoliul, reşedinţa preşedintelui Snow. Devine evident că numai moartea acestuia va sfârşi tirania în Panem, aşa că un commando condus de Katniss are ca ţintă capturarea inamicului lor de moarte. O misiune plină de primejdii, care nu se sfârşi fără victime.

8. „The Hateful Eight/Cei 8 odioşi”

La şase/opt ani de la Războiul Civil American, o trăsură goneşte prin peisajul îngheţat al Wyoming-ului. Pasagerii, vânătorul de recompense John Ruth şi captura sa, Daisy Domergue, se îndreaptă spre Red Rock, unde Ruth, cunoscut drept „Călăul” prin părţile acestea, o va preda justiţiei pe Domergue.

Pe drum, întâlnesc doi necunoscuţi maiorul Maquis Warren, un fost membru al armatei de unionişti transformat într-un josnic vânător de recompense şi Chris Mannix, un renegat din sud care pretinde că este noul şerif al oraşului. Pierduţi în viscolul stârnit, Ruth, Domergue, Warren şi Mannix caută adăpost la popasul pentru trăsuri din cea mai apropiată trecătoare, condus de Minnie Haberdashery. Pe măsură ce vijelia cuprinde şi trecătoarea unde s-au adăpostit, cei opt călători încep să realizeze că este foarte posibil să nu mai ajungă deloc la Red Rock.

7. „The Revenant”

Filmul este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Acţiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass (Leonardo DiCaprio), membru al unei expediţii în Munţii Stâncoşi, unde este prins de un urs grizzly şi sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ţine companie în ultimele clipe de viaţă şi pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinşi de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele şi echipamentul şi fug. Însă eroul îngrozitoarei confruntări cu ursul grizzly nu moare: se târăşte, deşi mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, animat de sumbre planuri de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit.

6. „A Very Murray Christmas”

Bill Murray se îngrijorează că nimeni nu va apărea la emisiunea lui de televiziune din cauza unei furtuni de zăpadă în New York City. A verry Murray Christmas este un musical cu accente comice şi cu o tematică de Crăciun.

5. „The Ridiculous 6”

Cand tatăl său se întoarce acasă după o lungă absenţă, Tommy „White Knife” Stockburn merge într-o călătorie plină de aventuri prin vechiul Vest cu cei cinci fraţi. Filmul îl aduce în rolul principal pe Adam Sandler. 

4. „Creed”

Filmul spune povestea lui Adonis Creed (Michael B. Jordan), nepotul rivalului în ring al lui Rocky Balboa, Apollo. Acesta ajunge sub tutela bărânului Rocky, deşi acceptă cu greu să îl aibă ca mentor.

3. „In the heart of the sea/În Inima Mării”

Inspirat de bestseller-ul omonim semnat de Nathaniel Philbrick, apreciatul regizor Ron Howard aduce din decembrie pe marile ecrane aventura „În Inima Mării”. În iarna anului 1820, ambarcaţiunea Essex este atacată şi distrusă de o balenă uriaşă cu o voinţă distrugatoare parcă planificată. „În Inima Mării” surprinde dezolanta imagine de după asalt şi lupta pentru salvare a echipajului captiv în mijlocul vastei întinderi de apă. Cei câţiva supravieţuitori dintr-o barcă ating limita imposibilului pentru a rămâne în viaţă.

2. „Krampus/Krampus. Spaima Crăciunului

Producţie Legendary Pictures, Krampus este o poveste de un comic sumbru despre un demon al Crăciunului care aruncă o vrajă asupra sărbătorii preferate a copiilor din toată lumea. Când familia sa disfuncţională se ceartă pe tema sărbătorilor, tânărul Max (Emjay Anthony) îşi pierde interesul şi refuză să se mai bucure că vine Crăciunul. Dar habar nu avea că cei care îşi pierd spiritul de sărbătoare dezlănţuie furia lui Krampus, o forţă demonică. 

1. „Star Wars: Episode VII – The Force Awakens/Războiul Stelelor – Trezirea Forţei”

Acţiunea din are loc la 35 de ani de la evenimentele din episodul VI al francizei. O nouă aventură intergalactică şi o nouă răfuială între Imperiu şi forţele Rezistenţei, conduse de Poe Dameron (Oscar Isaac), va avea loc. Kylo Ren, personajul negativ interpretat de Adam Driver, face promisiunea de a termina ce a început Darth Vader.

De partea cealaltă a baricadei sunt Rey (Daisy Ridley) şi Finn (John Boyega), care vor găsi un ţel după întâlnirea cu Han Solo (Harrison Ford). „Trezirea Forţei” din titlul filmului e un comentariu direct la evoluţia celor doi protagonişti.

Roboţelul BB-8, Chewbacca şi prinţesa Leia, interpretată de aceeaşi Carrie Fisher, îşi au propriul rol în evoluţia evenimentelor.

Din acelaş top mai fac parte şi alte filme care merită vizionate!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase