România riscă să piardă ”Cuminţenia Pământului”. Ultima ofertă făcută de Ministerul Culturii a fost de 15 ori mai mică decât preţul cerut de proprietari

12 03. 2016, 16:47
Discuţiile au durat mai bine de patru ore şi au fost conduse chiar de ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu. Însă fără niciun rezultat concret. Preţul pe care l-a oferit este mult mai mic decât valoarea operei, iar proprietarii nu l-au acceptat.
 
Ultima negociere a avut loc în octombrie 2015, când statul a oferit 5 milioane de euro pentru „Cuminţenia Pământului”, de 15 ori mai puţin decât cer proprietarii. De data aceasta, ministrul Culturii a negociat direct cu proprietarii, nu cu vreo casă de licitaţii, ca până acum.
 
În urmă cu câteva zile, ministrul Culturii a declarat într-o conferinţă informală că statul român trebuie să facă un efort şi să dea o parte din banii pentru cumpărarea capodoperei lui Constantin Brâncuşi, indiferent care e starea de prosperitate a naţiunii.
 
Dacă negocierile vor eşua şi luni, proprietarii care s-au judecat 9 ani cu statul român pentru recuperarea statuii o pot vinde. Există cumpărători din ţară şi din străinătate, dar lucrarea face parte din tezaur şi poate părăsi România numai în condiţii speciale.
 
 
Sursa: Gândul
 
Vă recomandăm şi aceste articole: 
 
Românca căreia i se datorează transformarea totală a Amsterdam-ului. ”Sunt cu adevărat pasionată” – FOTO+VIDEO 
 
Un compozitor, în vârstă de 90 de ani, născut în România, cântă Bach la pian, împreună cu soţia, într-un video extraordinar – VIDEO 
 
A fost inaugurat primul MUZEU SUBACVATIC din Europa – FOTO+VIDEO 
 
Cel mai vizitat oraş din lume – FOTO