Home » Cultură » Cea mai frumoasa poveste. De ce nu putem evada din Istoria noastră

Cea mai frumoasa poveste. De ce nu putem evada din Istoria noastră

Publicat: 02.06.2016
Cea mai frumoasa poveste. De ce nu putem evada din Istoria noastră
Cartea tratează perioada imediată celui de-al Doilea Război Mondial, când Romania a intrat în sfera intereselor sovietice.

Istoricul Adrian Cioroianu, delegat permanent al României pe lângă UNESCO, lansează la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, sâmbătă, 4 iunie, la ora 12:00, volumul “Cea mai frumoasa poveste.Nu putem evada din Istoria noastră”, despre România de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Sâmbătă, 4 iunie 2016, începând cu ora 12:00, Curtea Veche Publishing îi invită pe cititori în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest la lansarea celui de-al doilea volum din seria “Cea mai frumoasă poveste”, “Nu putem evada din Istoria noastră” de Adrian Cioroianu. La eveniment vor participa istoricul Constantin Corneanu, redactorul-şef al revistei Historia, Ion M. Ioniţă şi directorul editurii Curtea Veche, Grigore Arsene. Lansarea se va desfăşura la standul Curtea Veche Publishing şi va include o sesiune de autografe.

Cartea tratează perioada imediată celui de-al Doilea Război Mondial, când Romania a intrat în sfera intereselor sovietice, pierzându-şi identităţile care plasaseră ţara în elita naţiunilor. Instaurarea regimului comunist, existenţa unui aparat represiv şi industrializarea ţării au dus la mărirea şi decăderea unor corifei ai politicii culturale, totul încheindu-se cu declinul şi prăbuşirea regimului şi, implicit, a conducătorului.

Născut în 1967, la Craiova, este doctor în Istorie al Universităţii Laval din Québec, Canada, şi al Universităţii Bucureşti. Specializat în Istoria Contemporană a României, lucrează din 1993 în Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti (în prezent profesor şi decan), unde susţine cursuri de istorie a regimului comunist din România şi de istorie a Rusiei postsovietice.

Din octombrie 2011 este director al Departamentului Istoria Românilor şi a Sud-Estului Europei din Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti. Redactor şi ulterior colaborator permanent al revistei Dilema/ Dilema veche (din 1998 până în prezent), Adrian Cioroianu publică constant în revistele Foreign Policy – România, Historia, Istorie şi civilizaţie şi Scrisul românesc.

Din 2012, Cioroianu este decan al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Adrian Cioroianu a fost numit în 2015 delegat permanent al României pe lângă UNESCO.

Letitia Provian, [email protected]

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, în special pe domeniul social. Pasiunea pentru ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase