Home » Cultură » Ce ascunde ochiul drept al Mona Lisei? Secretele ascunse în faimoasele opere de artă ale renumiţilor pictori – FOTO+VIDEO

Ce ascunde ochiul drept al Mona Lisei? Secretele ascunse în faimoasele opere de artă ale renumiţilor pictori – FOTO+VIDEO

Publicat: 19.06.2016
Iniţialele lui Leonardo da Vinci sunt inscripţionate într-un loc neobişnuit al lucrării sale. Iar ochiul drept al Mona Lisei ascunde taine.

Tablourile maiestuoase nu sunt doar opere de artă şi expresia talentului pictorului care le-a creat, ci sunt, mai întâi de toate, reflecţiile trăsăturilor de personalitate ale creatorilor săi.

Alături de Michelangelo şi de alţi pictori, renumitul Leonardo da Vinci era nu doar un pictor talentat, ci şi un maestru al alegoriei şi al simbolismului. Multiple opere de artă ale sale conţin semnificaţii secrete, simboluri sau chiar imagini ascunse.

Mai jos vă prezentăm câteva dintre cele mai ingenios ascunse semne şi simboluri ale operelor de artă:

Mona Lisa de Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci este o adevărată întruchipare a conceptului de geniu creator din perioada de apogeu a Renaşterii. Iar lucrarea sa Mona Lisa (Gioconda) este considerată cea mai renumită operă din istoria picturii. Puţine alte tablouri au fost atât de mult reproduse sau discutate. În prezent, tabloul este expus la Muzeul Luvru din Paris, fiind atracţia principală pentru orice vizitator. Pictura în sine stârneşte multe semne de întrebare, pe pânză este reprezentată o femeie cu un surâs misterios, nimeni nu ştie cine a fost necunoscuta pentru da Vinci.

 

Pe lângă întrebările evidente legate de această pictură, tabloul ascunde mai multe taine care se tot descoperă odată cu trecerea timpului. Spre exemplu, ochiul drept al femeii ascunde iniţialele lui Leonardo da Vinci, iar cifra 72 este ascunsă între arcurile podului din spatele personajului. Unii specialişti susţin că femeia ar fi fost însărcinată, fiindcă mâinile ascund burta, iar vălul purtat de ea nu-i permit desluşirea corpului.

Primavera, de Sandro Botticelli

Sursa foto: en.wikipedia.org

Pictura a fost una dintre cele mai admirate lucrări, fiind celebră încă de la expunerea sa la Florenţa. Pe lângă creaturile vizibile prezentate pe tabou, Venus, Cele 3 Graţii, Hermes şi alţii, taboul mai prezintă peste 500 specii de plante. Multe dintre acestea au fost deja identificate de botanişti. Aproximativ 197 de specii de flori au fost pictate cu detalii excepţional de precise.

Bătrânul chitarist, de Pablo Picasso

Tabloul Bătrânul chitarist a fost întotdeuna unul dintre cele mai ”vânate” opere de artă, care  a fost de fapt pictat deasupra unei lucrări anterioare. Dacă ne uităm atent la gâtul bătrânului putem observa conturul unui alt chip dedesubtul nuanţei de albastru. Chipul care se vede aparţine unei femei, iar conturul se vede bine, fără prea mult efort, pe culoarea albastră.

Următoarele descifrări le puteţi urmări în video-ul de mai jos:

Sursa: Curiosity

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase