Home » Cultură » Artă urbană: Mii de oameni dezbrăcaţi şi pictaţi în albastru, fotografiaţi de Spencer Tunick, în Anglia – VIDEO

Artă urbană: Mii de oameni dezbrăcaţi şi pictaţi în albastru, fotografiaţi de Spencer Tunick, în Anglia – VIDEO

Artă urbană: Mii de oameni dezbrăcaţi şi pictaţi în albastru, fotografiaţi de Spencer Tunick, în Anglia – VIDEO
Publicat: 13.07.2016
3.200 de oameni s-au dezbrăcat şi s-au pictat, duminică, în patru nuanţe de albastru, pentru a sărbători relaţia oraşului britanic Hull, din regiunea Yokshire, cu marea, fiind fotografiaţi de artistul american Spencer Tunick, ca parte a lucrării "Sea of Hull",comandată de Galeria Ferens Art din oraş.
Mii de oameni s-au dezbrăcat şi s-au vopsit în patru nuanţe de albastru pentru a sărbători relaţia oraşului britanic Hull cu marea. 3.200 de oameni s-au pictat cu nuanţe de albastru înainte ca fotograful american Spencer Tunick să îi imortalizeze, dumunică. Lucrarea se numeşte „Sea of Hull/ Marea din Hull” şi a fost comandată de Galeria Ferens Art pentru a marca evenimentul de anul viitor când oraşul Hull va fi numit Oraşul culturii din Marea Britanie, informează The Guardian.
 
Oamenii au venit cu miile la eveniment, unii pe jos, alţii sprijiniţi de cârje, alţii imobilizaţi la scaunul cu rotile, dar toţi dezbrăcaţi.
 
Înainte de ivirea zorilor, duminică, 3.200 de oameni s-au adunat în centrul oraşului Hull, ş-au dezbrăcat de haine şi s-au descălţat de pantofi pentru a se picta în culori albastre în numele artei, tot evenimentul fiind aranjat de Tunick, cunoscut pentru instalaţiile sale ambiţioase care reunesc mulţimi de nuduri.

Sursa:youtube.com/M.B.C.
 
Spencer Tunick a declarat că fotografiile surprinse incorporează unele dintre locurile unice ale oraşului, printre care podul Scale Lane, un pod mobil, o reală atracţie pentru turiştii care vizitează oraşul britanic.
 
Drumurile din centrul oraşului au fost închise între miezul nopţii şi ora 10 am, participanţii pozând în locuri care reflectă istoria maritimă a oraşului.
 
Tunick, care abia a terminat lucrul la o instalaţie din Bogotá, a declarat că Hull a fost unul dintre cele mai adecvate oraşe pentru o şedinţă foto şi cel mai bun din Marea Britanie, depăşindu-le pe Gateshead în 2005 şi Salford în 2010. “Am avut nevoie în jur de 2,500 până la 3,000 [de voluntari] pentru a face această operă şi au venit 3.200. Am fost incredibil de norocos să pot umple străzile”, a declarat artistul.
 
Oamenii au fost direcţionaţi să stea în anumite poziţii cu ajutorul instrucţiunilor venite de la megafon din partea asistenţilor lui Tunick, în cadrul unei sesiuni foto care a durat trei ore.
 
Citeşte continuarea articolului pe mediafax.ro
 
         
                                             Simbolul culturii urbane din Bucureşti de pe Strada Verona va fi demolat
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase