Home » Cultură » Plantaţia Whitney, singurul muzeu dedicat sclavilor negri – FOTO

Plantaţia Whitney, singurul muzeu dedicat sclavilor negri – FOTO

Publicat: 27.11.2016
Plantaţia Whitney este un muzeu care prezintă istoria sclavilor negri din sudul Statelor Unite şi este localizat lângă Wallace, Louisiana. Muzeul a fost deschis în luna decembrie a anului 2014.

A fost fondat de către John Cummings, un avocat din New Orleans, şi conţine obiecte de artă precum sculptura unui copil, care simbolizează faptul că mii de copii au murit în timpul exploatării scalvilor negri.

Clădirea a fost construită în anul 1803, iar pe această plantaţie se găsesc şi alte clădiri. Complexul include trei situri arheologice oficiale, care au fost explorate în repetate rânduri. Casa Mialaret, construită în anul 1884 şi care reprezintă o clădire asociată, a fost construită pe plantaţie din diferite motive.

Acest sit istoric a fost inclus pe lista Registrului Naţional al SUA pentru Locurile Istorice în anul 1992.

Sursa: The Vintage News

Citeşte şi:

De unde au provenit cei mai mulţi sclavi trimişi în SUA, Brazilia şi Caraibe?

Un mare explorator ar fi putut avea sclavi negri. Abolirea acestui obicei s-a făcut cu mai puţin timp în urmă decât te-ai aştepta

Experimentele şocante făcute de medici pe sclavii de pe plantaţii în perioada în care nu exista anestezia şi infecţiile banale de astăzi te puteau ucide

Muzeul Secret al Omenirii

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase