Două lucrări ale artistului român Adrian Ghenie s-au vândut la Christie’s, Londra. Care au fost sumele

08 03. 2017, 18:00

Alte două lucrări de Adrian Ghenie, „Self Portrait as Charles Darwin” şi „Memories”, vor fi licitate, miercuri, la Sothebyʼs, relatează Mediafax.

„Self Portrait as Charles Darwin” este o lucrare pictată în 2011, provine dintr-o colecţie particulară şi are un preţ estimat între 2-3 milioane lire sterline. „Memories” a fost pictat în 2007, provine tot dintr-o colecţie particulară, şi este estimat la 350.000 – 550.000 lire sterline.

În luna octombrie 2016, pictorul român a înregistrat un record absolut. Tabloul „Nickelodeon” a fost vândut pentru suma de 9 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate de casa de licitaţii Christie’s.

Artistul român Adrian Ghenie a avut un parcurs ascendent constant pe piaţa internaţională de artă în ultimii ani. În 2014, tânărul artist român a reprezentat una dintre surprizele unei licitaţii organizate de casa Sotheby’s, la Londra, lucrarea acestuia „The Fake Rothko” fiind adjudecată pentru 1.778.422 de euro (1.426.500 de lire sterline), o sumă de patru ori mai mare decât valoarea estimată de specialişti. De asemenea, suma pentru care a fost adjudecată lucrarea „The Fake Rothko” era la momentul respectiv de şase ori mai mare decât cel mai ridicat preţ plătit anterior pentru un tablou al artistului Adrian Ghenie la o licitaţie. Lucrarea a fost pusă în vânzare de un colecţionar american şi adjudecată de un investitor asiatic.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Adrian Ghenie, românul care a vândut tablouri de milioane de lire sterline, va expune la galeria Pace din New York

Pictorul român Adrian Ghenie, pe primul loc într-un top al celor mai tranzacţionaţi artişti din lume în 2014

Provocare bizară: un artist doreşte să stea opt zile în interiorul unui bloc de piatră

Controversatul artist Damien Hirst va construi un oraş întreg în sud-vestul Angliei