Un român a fost selectat la Oxford International Art Fair 2018. ”Simpla expunere a lucrării mele ca reprezentativă pentru această ediţie o consider un succes”

09 02. 2018, 11:00

Dintre sutele de lucrări trimise de 150 de artişti şi galerii participante, trei au fost alese pentru caruselul de imagini de pe pagina principală a site-ului festivalului (www.oxfordinternationalartfair.com), una aparţinându-i artistului român. Ceilalţi doi favoriţi sunt Yanfei Wang (S.U.A.) şi August Vilella (Spania).

„Sunt realmente emoţionat, o dată pentru că e prima mea participare la un târg internaţional de artă şi apoi pentru că această alegere, din partea organizatorilor, de a-mi expune una dintre lucrări – cumva ca preferată, alături de altele două – m-a surprins şi m-a bucurat enorm. Desigur, nu pot să nu recunosc că aştept cu mare nerăbdare premiile de la sfârşitul evenimentului (care, da, este unul competiţional), dar simpla expunere a lucrării mele ca reprezentativă pentru această ediţie o consider un succes încurajator.” a declarat artistul.

La rândul său, Amit Waysler, agentul internaţional al pictorului, ne-a spus: „Am simţit, din prima secundă în care i-am văzut pânzele lui Bogdan, că are valenţe reale de ieşire pe piaţa internaţională de artă. Şi am decis s-o facem cu paşi mici, alegând un târg «tânăr», aflat la a cincea ediţie, dar cu un potenţial extraordinar de creştere. Iar alegerea uneia dintre lucrările cu care Bogdan va participa la acest concurs – dintre sute, poate mii – este un motiv de mare entuziasm şi optimism, atât în legătură cu evenimentul în sine, cât şi cu ceea ce va urma.”

Citeşte continuarea pe Mediafax.