Home » Cultură » Un muzeu al artelor narative, finanţat de George Lucas cu 1 miliard de dolari va fi inaugurat în 2022

Un muzeu al artelor narative, finanţat de George Lucas cu 1 miliard de dolari va fi inaugurat în 2022

Un muzeu al artelor narative, finanţat de George Lucas cu 1 miliard de dolari va fi inaugurat în 2022
Publicat: 16.03.2018
Cineastul american George Lucas, creatorul francizei "Star Wars", a dat startul, miercuri, lucrărilor pentru construirea unui muzeu al artelor narative, în care va investi 1 miliard de dolari şi care ar putea fi inaugurat în 2022, potrivit Reuters.

Lucas Museum of Narrative Art va fi construit lângă instituţia unde George Lucas a studiat cinematografia, Universitatea din California de Sud, în sudul oraşului Los Angeles.

Instituţia muzeală – care va prezenta, printre altele, o colecţie de picturi, ilustraţii şi lucrări de artă digitală din franciza „Star Wars”, pe care Lucas a lansat-o în 1977 – va fi finanţată exclusiv de cineastul american şi va fi o organizaţie non-profit, scrie Mediafax.

Muzeul va prezenta artă tradiţională şi populară, animaţii, artă digitală, lucrări de benzi desenate, va avea un restaurant, săli de teatru, de lectură, săli de clasă şi o bibliotecă publică.

„Cred în toate formele de artă. Şi cred că orice formă de artă are dreptul să existe. Cred că este important să existe un muzeu care, după cum obişnuiam să spun glumind, să sprijine artele orfane pe care nimeni altcineva nu vrea să le vadă, dar pe care toată lumea le iubeşte. Deci acesta este visul meu”, a declarat Lucas, la ceremonia de inaugurare a lucrărilor.

Lucas a donat muzeului mai multe piese din colecţia sa de artă, inclusiv picturi şi obiecte de recuzită din filme, printre care se numără prima sabie laser a lui Luke Skywalker şi casca lui Darth Vader.

În 2012, George Lucas şi-a vândut franciza „Star Wars” companiei Walt Disney Co., pentru 4 miliarde de dolari.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase