Home » Cultură » Descoperă acum: Matrioşka, diamantul unic în lume. Mersul încet te îmbătrâneşte. Cometa 2I/Borisov, al doilea obiect interstelar din sistemul nostru solar

Descoperă acum: Matrioşka, diamantul unic în lume. Mersul încet te îmbătrâneşte. Cometa 2I/Borisov, al doilea obiect interstelar din sistemul nostru solar

Publicat: 19.10.2019
Diamantele au fascinat dintotdeauna şi nu numai datorită valorii lor financiare. Recent, în cea mai mare mină de diamante din Siberia, a fost descoperit un exemplar unic în lume care a fost denumit „Matrioşka”.

Didier Queloz, unul dintre cei trei câştigători ai Premiului Nobel pentru Fizică în 2019, este convins de faptul că existenţa vieţii extraterestre va fi dovedită în următorii 30 de ani.

O echipă de oameni de ştiinţă a descoperit, în urma unei ample analize, că viteza de mers pe care oamenii cu vârste de peste 40 de ani o au este un indicator al gradului de îmbătrânire a corpului şi creierului lor.

Britanicii vor să ajungă pe Lună şi au început să facă pregătiri serioase în acest sens. Unul dintre proiectele aflate în derulare este cel al unui rover care are picioare în loc de roţi.

Cometa 2I/Borisov este cel de al doilea obiect interstelar care intră în sistemul nostru solar, aceasta fiind detectată recent.

Acestea au fost subiectele Descoperă Acum din perioada 14-18 octombrie 2019, pe care le puteţi vedea în video de mai sus, iar mai jos puteţi citi articolele pe larg:

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase