Top 10 filme celebre în care actorii principali au fost aproape să-și piardă viața

30 09. 2021, 09:00

Riscurile asumate pentru crearea unor scene de film care să pară reale au dus la rănirea sau chiar la moartea unor actori celebri.

Este povestea tragică a lui Brandon Lee la filmarea peliculei „The Crow.” În timp ce filma o scenă în care personajul său era împușcat de interlopi, o eroare din partea echipei de producție a dus la împușcarea cu adevărat a actorului, care și-a pierdut viața la doar 28 de ani. Dar acestea sunt o raritate la Hollywood, însă există multe exemple de filme care au inclus scene care au dus la rănirea actorilor, notează Listverse.

Eli Wallach – „The Good, the Bad & the Ugly”

În timpul producției „The Good, the Bad & the Ugly”, Eli Wallach, care a jucat rolul lui Tuco, a fentat moartea de trei ori.  Actorul a băut din greșeală acid. Fără să știe Wallach, un membru al echipei de filmare a turnat acid într-o sticlă de apă, pe care a lăsat-o lângă paharul cu băutura a actorului. Acesta a fost dus la spital, unde medicii i-au făcut spălături stomacale.

Într-o altă scenă, Wallach trebuia să stea pe cal cu mâinile legate la spate. O împușcătură a speriat calul, care o luat-o la fugă, trăgându-l cu el pe actor.

Un al treilea episod înfricoșător s-a produs atunci când regizorul Sergio Leone a insistat să realizeze o cascadorie.  Wallach trebuia să stea lângă o cale ferată, în timp ce trecea un tren. Echipa de filmare nu a văzut că treptele trenului nu erau ridicate și au trecut la câțiva centimetri de capul actorului. Dacă s-ar fi ridicat în acele momente, probabil că Wallach ar fi fost decapitat.

Johnny Depp – „The Lone Ranger”

Johnny Depp a evitat în ultimul moment un accident care i-ar fi putut lua viața. În timpul filmărilor din 2013 pentru „The Lone Ranger”,  actorul a fost aruncat de pe cal în timpul unei scene în care împușca pe cineva. Calul fugea foarte tare și Johnny Depp a căzut evitând în mod miraculos să fie călcat de animal. Actorul  a suferit doar răni ușoare și a putut continua filmările.

Michael J. Fox – „Back to the Future” (Partea a III-a)

O cascadorie din timpul filmării peliculei „Back to the Future”, (Partea a III-a) era să-l coste viața pe Michael J. Fox. În memoriile sale, intitulate „Lucky Man,” Fox a descris cum la filmarea scenei în care Marty McFly era spânzurat de Buford „Mad Dog” Tannen și banda lui, totul a părut real.

Frânghia de pe gâtul lui Fox s-a strâns prea mult, iar el nu a mai putut respira. Din fericire, cei din echipă l-au ajutat imediat, dar chiar și așa Fox și-a pierdut cunoștința.

Isla Fisher – „Now You See Me”

O tragedie se putea întâmpla și în timpul filmărilor pentru „Now You See Me”. Într-una dintre scene, Fisher este legată într-un rezervor de apă. Dar lanțurile s-au încurcat și ea s-a luptat ca să scape.

Pentru că Fisher trebuia să lovească sticla, echipa de filmare a crezut că nu este niciun pericol. În cele din urmă și-au dat seama că ceva nu este în regulă și a ajutat-o pe actrița australiană să se elibereze.

Kate Winslet – „Titanic”

Kate Winslet, devenită celebră după filmul ”Titanic” , a vorbit adesea despre dificultățile cu care s-a confruntat pe platourile de filmare, în special cu regizorul James Cameron. Actrița s-a temut pentru viața ei în timpul unei scene în care haina pe care o purta s-a agățat de o poartă și s-a scufundat în apă.

De asemenea, Ed Harris aproape că s-a înecat în timp ce filma pentru pelicula lui Cameron, „The Abyss” din 1989.

Viggo Mortensen – „The Lord of the Rings: The Two Towers”

Viggo Mortensen, interpretul lui Aragorn în trilogia „Lord Of The Rings”, a trecut și el prin situații periculoase. Aragorn și-a executat toate cascadoriile și a insistat să folosească cuțite și săbii adevărate acolo unde era posibil. Dar ar fi putut avea de suferit.

În timp ce filma „Fellowship of the Ring”, un cuțit adevărat a fost aruncat din greșeală în direcția lui și a fost nevoit să-i schimbe traiectoria cu sabia.

Dylan O’Brien – „Maze Runner: The Death Cure”

„Maze Runner” reprezintă o serie de filme SF, bazate pe romanele autorului James Dashner. Până în prezent, au fost realizate trei pelicule și, în timpul celei de-a treia producții, actorul principal Dylan O’Brien a fost implicat într-un accident terifiant.

Credit foto: Youtube

Într-una dintre scene, O’Brien a fost tras dintr-un vehicul și s-a ciocnit cu altul, alegându-se cu mai multe răni grave, inclusiv o comoție cerebrală, o fractură a feței și traume cerebrale. Filmările au fost oprite aproape un an, în timp ce O’Brien a petrecut mai mult timp în spital pentru că a suferit o intervenție reconstructivă.

Jim Caviezel – „The Passion of the Christ”

Când Jim Caviezel a fost distribuit în rolul iconic al epopeii lui Mel Gibson din 2004, „The Passion of the Christ,” probabil s-a simțit binecuvântat. În timpul filmărilor, Caviezel s-a ales cu multiple vânătăi și cicatrici, precum și un umăr dislocat. Mai mult, el a fost și lovit de un fulger, dar a scăpat nevătămat.

Sylvester Stallone – „Rocky IV”

A patra parte a seriei „Rocky IV”este favorita fanilor, deoarece Rocky se confruntă cu boxerul rus Ivan Drago.

În timpul producției, scriitorul, regizorul și vedeta filmului Sylvester Stallone a avut ideea de a-l lăsa pe Dolph Lundgren, care l-a jucat pe Drago, să-l lovească cu adevărat. Dar nu a fost prea bine pentru actor, care a petrecut nouă zile în spital, pentru că a fost lovit în inimă, iar aceasta s-a umflat.

Jackie Chan – „Armour of God”

Jackie Chan este renumit pentru că și-a făcut propriile cascadorii în filmele sale, dar și-a rupt aproape fiecare os din corpul său. Una dintre cascadoriile sale celebre este aceea când cade dintr-un turn cu ceas printre  două acoperișuri de pânză și aterizează în cap. În acea scenă aproape că și-a rupt gâtul.

Dar cel mai aproape de moarte a fost în timpul filmărilor pentru „Armour of God”, din 1987. Actorul a sărit de pe o stâncă într-un copac, dar o ramură s-a rupt și Jackie Chan a căzut și s-a lovit cu capul de o piatră. În urma loviturii, s-a ales cu o fractură craniană.

Citește și: 

Motivul pentru care Johnny Depp a fost forţat să părăsească franciza de filme Fantastic Beasts

Cele mai așteptate filme ale anului, din nou amânate

O companie vrea să plătească o persoană pentru a viziona 13 filme de groază. Suma pe care o va achita