Test de cultură generală. Câte toalete are Palatul Buckingham?

28 03. 2023, 11:00

Faptul că Regina Elisabeta a II-a a dus o viață somptuoasă nu va surprinde pe nimeni. În plus, potrivit Architectural Digest, monarhul numea Palatul Buckingham „acasă”, petrecându-și cea mai mare parte a timpului în castelul care are 775 de camere.

Bineînțeles, dacă aceste încăperi nu erau suficiente, exista întotdeauna Castelul Windsor, cu un număr impresionant de 1.000 de camere, sau Castelul Balmoral din Scoția. Acesta din urmă se mândrește cu 150 de clădiri răspândite pe o suprafață de 50.000 de acri.

Cu toate acestea, de-a lungul timpului, s-a dovedit că reședința regală de la Palatul Buckingham este suficient de spațioasă pentru regalitate fiind utilizată încă din 1837, conform Royal.uk.

Cele 52 de dormitoare regale și de oaspeți sunt suficiente pentru a găzdui pe oricine, de remarcat faptul că palatul se mândrește și cu 188 de dormitoare pentru personalul existent. Dar nu o să vă vină să credeți câte băi are de fapt Palatul Buckingham.

Câte toalete folosea, de fapt, Regina Elisabeta a II-a?

Există un număr impresionant de 78 de băi în casa principală a reginei Elisabeta, acum a fiului său, regele Charles al III-lea. Dar, gândiți-vă că, potrivit The Latch, din sutele și sutele de camere de la Palatul Buckingham – și cele aproape 80 de toalete ale sale – se spune că regina, în perioada în care trăia, își petrecea majoritatea timpului în doar șase dintre acestea.

Printre aceste camere se număra dormitorul ei personal, salonul, dressingul și baia. Cu alte cuvinte, este puțin probabil că regina a folosit, de-a lungul vieții, toate cele 78 de toalete din reședința, scrie The List.

În mod ironic, au apărut informații conform cărora, atunci când vizitatorii vin la Palatul Buckingham, nu există toalete publice pe care să le folosească. În schimb, aceștia trebuie să aștepte până după un tur al proprietății pentru a folosi toaletele portabile existente în grădina Palatului Buckingham, potrivit BBC.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Certificatul de deces al Reginei Elisabeta, publicat. Care este cauza oficială a morții?

Palatul Buckingham a publicat o fotografie cu locul de veci al Reginei Elisabeta

De ce vinde Regele Charles al III-lea 14 dintre caii Reginei Elisabeta?

”Comoara” veche de 130 de ani descoperită în Palatul Buckingham în timpul lucrărilor de renovare