Home » Cultură » Două neveste, multe amante, 8 copii și o carieră onorabilă în film. Clint Eastwood, seniorul de la Hollywood

Două neveste, multe amante, 8 copii și o carieră onorabilă în film. Clint Eastwood, seniorul de la Hollywood

Două neveste, multe amante, 8 copii și o carieră onorabilă în film. Clint Eastwood, seniorul de la Hollywood
Sursa foto: COLLECTION CHRISTOPHEL / NZ © Constantin - Jolly Film - Ocean Films/Profimedia
Publicat: 30.04.2023

Clint Eastwood, pe numele real Clinton Eastwood Jr. (n. 31 mai 1930, San Francisco, California, SUA), senior Hollywoodian, este unul dintre cei mai cunoscuți și mai îndrăgiți actori, în timp impunându-se și ca regizor și producător de film.

Clint Eastwood a apărut în peste 70 de filme, printre cele mai cunoscute roluri ale sale se numără cele din „Trilogia dolarilor” a lui Sergio Leone, „Dirty Harry” și „Gran Torin”.

De asemenea, Eastwood a regizat peste 40 de filme, multe dintre ele fiind clasificate de către critici și cinefili drept filme bune spre excelente.

Patru premii Oscar

Clinton Eastwood Jr. a dobândit faima și averea ca personificare a bravurii masculine americane de modă veche, interpretând un pistolar taciturn în trilogia „Spaghetti Western Dollars” a lui Sergio Leone în anii 1960. A continuat să joace de-a lungul anilor și deceniilor, sărind de la un gen la altul, în timp ce a devenit, de asemenea, un regizor premiat cu Oscar și o figură politică.

Eastwood a fost nominalizat la 7 premii Oscar, câștigând 4 dintre ele. În 1993, pentru „Unforgiven”, a obținut Oscarul pentru cel mai bun regizor și un alt Oscar pentru cel mai bun film, iar în 2005 a fost recompensat cu un Oscar pentru cel mai bun film și altul pentru cel mai bun regizor pentru producția „Million Dollar Baby”, în care rolurile principale le-au revenit lui Clint Eastwood și actriței Hilary Swank.

Tăietor de lemne, muncitor, bodyguard

Clint Eastwood s-a născut la 31 mai 1930 la Spitalul Francez din San Francisco și a crescut în diferite orașe din California, printre care Piedmont, Oakland și Sacramento. După ce a absolvit liceul, Eastwood a lucrat ca tăietor de lemne și pompier în Oregon, și ca muncitor într-o fabrică de oțel, în Texas.

A fost înrolat în timpul războiului din Coreea și trimis la Fort Ord, în Golful Monterey din California, pentru pregătire de bază. Nu a luptat în război, dar a rămas în zonă devenind instructor de înot și bodyguard la un club de noapte.

Primarul Eastwood

În 8 aprilie 1986, legenda westernului a ajuns pe prima pagină a ziarelor când a devenit primarul Carmel-by-the-Sea, un orășel de coastă din statul însorit. Cu mai puțin de 4.000 de locuitori și o suprafață de puțin peste 2500 km2, Eastwood se stabilise acolo datorită modului de viață liniștit și a împrejurimilor de o frumusețe rară.

Nu a intenționat niciodată să candideze la primărie, până când a fost forțat de circumstanțe să acționeze. Deși superb, Carmel era blocat în trecut, cu dezvoltarea oprită de consiliu și de legi arhaice. Nu existau indicatoare rutiere, toată corespondența mergea la oficiul poștal central și, din cauza unei legi a zonei din 1929 încă în vigoare, era interzisă vânzarea de înghețată la cornet. Astfel, Eastwood a simțit că lucrurile trebuie să se schimbe, iar cu câteva ore înaintea termenului limită, actorul și-a depus candidatura pentru a deveni primarul orașului.

După ce a fost ales, a cheltuit din propriile rezerve financiare circa 5 milioane de dolari pentru a salva sanctuarul istoric de animale The Mission Ranch de la distrugerea de către dezvoltatori, deoarece autoritățile nu își permiteau să îl răscumpere. Acest act i-a cristalizat poziția de salvator al orașului. Dar una dintre primele sale acțiuni puse în aplicare după câștigarea alegerilor a fost aceea de a închide consiliul de planificare care menținea acea absurditate de lege prin care era interzisă înghețata, ceea ce înseamnă că locuitorii și vizitatorii puteau savura la soare deliciosul și răcoritorul desert atunci când admirau frumusețea Carmel-by-the-Sea.

Concediat din cauza mărului lui Adam

În 1959 Eastwood și Burt Reynolds, ambii actori angajați cu contract ai studioului de film Universal, au fost concediați. Porivit lui Reynolds, Eastwood „a fost concediat pentru că mărul lui Adam îi ieșea prea mult în evidență, vorbea prea încet, avea un dinte ciobit și nu voia să și-l repare.

Sursa: YouTube

În ceea ce mă privește, atunci când i-am întrebat de ce mă concediază, mi-au spus că nu știu să joc. I-am spus lui Clint: știi, chiar ai dat-o în bară, pentru că eu pot învăța să joc. Dar tu nu poți scăpa de mărul lui Adam”.

S-a apucat de meditație după moartea unui coleg de platou

Pentru „The Eiger Sanction” (1975) – pe care Eastwood l-a regizat și în care a și jucat -, s-a antrenat în Parcul Național Yosemite, unde a escaladat vârful Lost Arrow Spire, de 1.200 de metri. Din păcate, filmările au fost afectate de un incident tragic, montatorul britanic David Knowles, care escaladase înainte Eiger, a murit într-o alunecare de pietre în a doua zi de filmare. Eastwood, la rândul său, a fost nevoit să urmeze câteva sesiuni de meditație transcedentală pentru a-și reveni după moartea colegului său de filmări, de atunci, meditația devenind o practică pe care Eastwood a menținut-o zilnic timp de 40 de ani.

„Cred în orice autoajutorare pe care ți-o poți oferi, fie că este vorba despre o credință în Buddha sau în orice altceva. Obișnuiam să fiu mai mult un agnostic. Nu sunt cu adevărat adeptul unei religii organizate.  Însă acum sunt mult mai tolerant față de oamenii care sunt religioși, pentru că pot înțelege de ce au ajuns acolo”.

Propietarul unui copac campion

Actorul Clint Eastwood a deținut cel mai mare arbore de foioase cunoscut din țară, Eucaliptul albastru, potrivit American Forests, o organizație non-profit de conservare cu sediul în Washington, D.C, titlu pe care arborele său l-a pierdut în 2002, în fața unui alt campion care a ocupat locul de frunte în Registrul național oficial al arborilor mari, arbore din aceeași specie.

Actorul a fost un bărbat fără scrupule când venea vorba de doamnele și domnișoarele de la Hollywood, trăind cu amante în timp ce era căsătorit încă, amantele la rândul lor fiind înșelate cu alte amante.

Viața amoroasă a lui Clint Eastwood a fost la fel de variată precum rolurile sale din filme

Înainte de a fi celebru, Eastwood s-a îndrăgostit de modelul Maggie Johnson pe care a întâlnit-o la un blind date, pe când avea 23 de ani. Se întâmpla în anul 1953.  După doar șase luni, s-au căsătorit, dar în timp ce erau logodiți, Eastwood a avut o aventură cu o femeie din Seattle, care a rămas însărcinată și a dat copilul lor spre adopție.

Eastwood și Johnson s-au despărțit în 1964, după o nouă escapadă amoroasă a lui Eastwood, însă și-au reluat pentru scurt timp povestea de dragoste, perioadă în care cei doi au devenit părinți a doi copii. Au divorțat oficial în 1984.

Eastwood a trăit o poveste de dragoste și cu Roxanne Tunis, cascador și figurantă în serialul său „Rawhide”,  cu aceasta având doi copii. A urmat apoi relația de 13 ani cu actrița Sondra Locke, pe care a cunoscut-o în 1972 pe platoul de filmare al producției „The Outlaw Josey Wales”, locuind cu ea până în 1989, chiar dacă încă era căsătorit cu Johnson. În timpul relației cu Locke, Eastwood a avut o altă aventură, de data aceasta cu însoțitoarea de bord Jacelyn Reeves care a dat naștere copiilor lor Scott Eastwood (în 1986) și Kathryn Eastwood (în 1988). Relația a durat până în 1990. În același an în care Eastwood s-a despărțit de Locke și Reeves, s-a îndrăgostit de actrița Frances Fisher, aceasta, la rândul ei, devenind, în 1993, mama unui copil al lui Eastwood.

Un adevărat slalom amoros pe care l-a executat cu precizie

La fel ca în cazul multora dintre iubirile sale, Eastwood a cunoscut-o pe actriță pe platoul de filmare. La scurt timp după despărțirea de Fisher, Eastwood s-a îndrăgostit de prezentatoarea de știri TV Dina Ruiz, cu care a fost căsătorit timp de 17 ani (despărțindu-se în 2013). Dina și Eastwood au împreună o fiică (Morgan, născută în 1996).

Așadar, un adevărat slalom amoros pe care l-a executat cu precizie Clint Eastwood în cursul vieții sale, în urma celor două căsnici și a relațiilor mai mult sau mai puțin cunoscute pe care actorul le-a avut, venind pe lume 8 copii. Și, cireașa de pe tort, antrenat de jocurile dulci amare ale iubirii, Clint Eastwood încă…marchează. Din 2000, când avea 90 de ani, Eastwood și-a găsit o nouă iubită, pe Christina Sandera (56 de ani), pe care a cunoscut-o în 2014, pe când aceasta era angajată a hotelului Mission Ranch Hotel deținut de Eastwood și despre care ziarele scriu că este o blondă plină de viață care i-a cucerit pe toți cei opt copii ai săi și l-a făcut pe actorul și regizorul Eastwood mai fericit ca niciodată.

Surse:

https://www.britannica.com/biography/Clint-Eastwood

https://www.express.co.uk/life-style/health/1630060/clint-eastwood-health-ageing-diet-exercise-transcendental-meditation

https://www.dailymail.co.uk/news/fb-6485503/THE-LOVES-CHILDREN-CLINT-EASTWOOD.html

Vă mai recomandăm să citiți și:

Kirk Douglas: „Dacă vrei să ştii mai multe despre un bărbat, ajunge să vezi pe cine-a luat de nevastă”

Cele mai frumoase citate de la oameni care au schimbat lumea

Jim Carrey: „În spatele oricărui bărbat puternic se află o femeie care-și dă ochii peste cap”

Robin Williams, actorul care a râs, omul care a plâns

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase