Home » D:News » Călătoria în spațiu a fost oribilă pentru William Shatner. Actorul din Star Trek a explicat de ce

Călătoria în spațiu a fost oribilă pentru William Shatner. Actorul din Star Trek a explicat de ce

Publicat: 18.12.2022

William Shatner, actor cunoscut pentru rolul din Star Trek, a povestit recent despre călătoria sa în spațiu, care i-a schimbat viața după ce l-a speriat atât de tare și l-a făcut să devină ecologist.

Actorul în vârstă de 91 de ani a scris într-un editorial că, deși „știam că mulți înaintea mea au experimentat un sentiment mai mare de grijă în timp ce contemplau de sus planeta noastră”, ceea ce a simțit el a fost cu totul diferit, fiind vorba despre „cea mai profundă durere” pe care a experimentat-o vreodată în viața sa, potrivit Futurism.

William Shatner nu s-a sfiit până acum să descrie grozăvia pe care a trăit-o atunci când a privit în gol dintr-o capsulă Blue Origin, care a fost lansată în toamna lui 2021.

„Cel mai adânc întuneric” și căldura primitoare a Pământului

În cartea sa recentă de memorii, Boldly Go: Reflections on a Life of Awe and Wonder, actorul a spus că, atunci când s-a uitat în spațiu, nu a putut vedea decât moarte.

„Ceea ce am înțeles, în cel mai clar mod cu putință, a fost că trăim într-o oază micuță de viață, înconjurată de o imensitate a morții. Nu am văzut posibilități infinite de explorare a lumilor, de a avea aventuri sau creaturi vii cu care să ne conectăm. Am văzut cel mai adânc întuneric pe care mi l-aș fi putut imagina vreodată, contrastând puternic cu toată căldura primitoare a planetei noastre”, a scris Shatner.

Această realizare a fost precum o „forță imensă” și profund tristă pentru superstarul din „Boston Legal”, pentru că, așa cum a descris, (experiența) l-a făcut să realizeze cât de nebunesc este să privească spre spațiu în timp ce noi, oamenii, suntem în proces de distrugere totală a climei.

„Mi-am jucat rolul în [popularizarea] ideii că spațiul este ultima frontieră. Dar a trebuit să ajung în spațiu pentru a înțelege că Pământul este și va rămâne singura noastră casă. Și că l-am devastat, fără încetare, făcându-l nelocuibil”, a recunoscut William Shatner.

O grijă sporită față de planetă

Rațiunea lui Shatner este acum, se pare, aceea de a inversa valul de degradare a climei Pământului. Actorul născut la Montreal a continuat să facă apel la acțiuni îndrăznețe din partea decidenților.

„Avem nevoie ca liderii mondiali să le dea diplomaților lor un mandat puternic pentru aceste discuții: să se pună de acord asupra unor obiective puternice pentru a schimba modul în care producem alimente, pentru a reduce drastic poluarea și pentru a conserva 50% din terenurile și oceanele planetei noastre”, a scris Shatner, „cu ajutorul activ a popoarelor indigene și a comunităților locale, care au fost, din punct de vedere istoric, pionieri în toate aceste acțiuni necesare”.

Călătoria lui William Shatner în spațiu, o „fantasmagorie mintală”

Fiind cea mai în vârstă persoană care a mers vreodată în spațiu, călătoria în spațiu nu a fost pentru Shatner atât de mirifică, așa cum au descris unii călători spațiali. Totul a fost mai degrabă un fel de „fantasmagorie mintală” pentru actorul canadian.

Cu toate acestea, călătoria în spațiu i-a insuflat un angajament profund, și nu tardiv, pentru a salva planeta de cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice.

„Voi face tot ce pot pentru a proteja singura noastră casă. Liderii noștri mondiali au o responsabilitate imensă de a face același lucru”, a scris William Shatner.

Vă mai recomandăm și: 

Cea mai recentă lansare Blue Origin a eșuat spectaculos

Zborul în spațiu, asociat cu mutații ale ADN-ului și risc crescut de boli de inimă sau cancer

Un astronaut NASA și doi cosmonauți ruși au fost lansați în spațiu cu o navă rusească

Pământul va rămâne fără oxigen înainte să aibă loc schimbări climatice extreme

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase