Home » Cultură » Diana Ross, preferata lui Michael Jackson. „Dacă am pe cineva care crede în mine, pot muta munții din loc”

Diana Ross, preferata lui Michael Jackson. „Dacă am pe cineva care crede în mine, pot muta munții din loc”

Diana Ross, preferata lui Michael Jackson. „Dacă am pe cineva care crede în mine, pot muta munții din loc”
Diana Ross în 1982. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.07.2023

Diane Ernestine Earle Ross, născută la 26 martie 1944 în Detroit, Michigan, și cunoscută mai bine sub numele de Diana Ross, este o cântăreață și actriță americancă de muzică soul, R&B și pop, una dintre cele mai de succes artiste ale generației sale, atât datorită carierei solo, cât și ca parte a trupei The Supremes, foarte în vogă în anii 1960.

Decernate anual de National Academy of Recording Arts and Sciences of the United States, Diana Ross a primit 13 nominalizări la premiile Grammy, câștigând de două ori, în 2012 și 2023, fiind laureată cu Grammy pentru întreaga carieră și ca membră a trupei Supremes.

În 1973 a fost nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol principal pentru prestația din Lady Sings the Blues, un film în regia lui Sidney J. Furie, în care Diana a fost distribuită alături de Billy Dee Williams și Richard Pryor.

A jucat în primul film biografic afro-american nominalizat la Oscar

Acesta a fost primul film biografic afro-american nominalizat la Premiile Oscar, obținând cinci nominalizări, inclusiv pentru cea mai bună actriță (Diana Ross).

De asemenea, Ross, este una dintre cele 9 actrițe afro-americane care au fost nominalizate la Oscarul pentru cea mai bună actriță, alături de Dorothy Dandridge, Cicely Tyson, Diahann Carroll, Whoopi Goldberg, Angela Bassett, Halle Berry, Gabourey Sidibe și Viola Davis. Albumul cu muzica de pe coloana sonoră a peliculei a fost un mare succes al Dianei Ross și a ocupat poziția nr. 1 în topul albumelor Billboard timp de 2 săptămâni, în aprilie 1973.

După succesul din Lady Sings the Blues, Diana Ross a mai fost distribuită în producții ca Mahogany, The Wiz, Out of Darkness și Double Platinum cucerind, de asemenea, și scenele de pe Broadway cu spectacolele sale din An Evening with Diana Ross și Motown: The Musical.

În 1993, Diana Ross a intrat în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cea mai de succes cântăreață din toate timpurile, cu 18 hituri pe locul 1 în SUA și 70 de hituri în top 10 din 1964 și până în prezent.

Michael Jackson a adorat-o pe Diana Ross, artistul lăsându-și, prin testament, copiii în grija ei

Era cunoscută prietenia strânsă dintre Diana Ross și Michael Jackson, o prietenie admirabilă care a durat până la moartea artistului, la 25 iunie 2009.

Cu o diferență de 14 ani între ei, cei doi s-au cunscut când Michael Jackson avea doar doar 8 ani și performa alături de frații săi în Jackson 5, Ross exercitând o influență majoră asupra lui, atât asupra vieții personale cât și în cariera pe care a avut-o muzicianul.

„Eram mai în vârstă. El mă idolatriza și voia să cânte ca mine.” (Diana Ross)

De altfel, amândoi au vorbit la superlativ unul despre celălalt ori de câte ori s-a ivit ocazia. În propria biografie, Moonwalk, Michael Jackson scria „Diana a fost mama mea, iubita mea, prietena mea și sora mea, toate la un loc”. A fost dragostea care nu s-a materializat așa cum poate își dorea, între cei doi neexistând vreodată, cel puțin oficial, o relație romantică.

Relația dintre Diana Ross și Michael Jackson a fost atât de puternică încât, la scurt timp după moartea starului, s-a aflat că Michael a numit-o pe Diana tutorele copiilor săi, în cazul în care atât el, cât și mama sa, Katherine Jackson, ar fi murit. Testamentul fusese întocmit în 2002.

În 1978, Diana Ross și Michael Jackson au jucat împreună în The Wiz, o adaptare a Vrăjitorului din Oz, Diana interpretat-o pe Dorothy Gale, iar Michael fiind distribuit în rolul Sperietoarei.

Călătoria muzicală a Dianei Ross a debutat la începutul anilor 1960, când și-a unit forțele cu Mary Wilson și Florence Ballard pentru a forma The Supremes. Cu piesele lor bine armonizate și farmecul irezistibil, grupul a devenit rapid celebru, devenind cea mai de succes trupă a Motown Records. Hituri precum Baby Love, Stop! In the Name of Love și You Can’t Hurry Love ajungând aproape imnuri ale unei generații și propulsând trio-ul pe culmile succesului. Cariera solo a pornit-o în 1970, iar câteva dintre hiturile ei devenite atemporale sunt Ain’t No Mountain High Enough, Upside Down și I’m Coming Out. De-a lungul timpului, Diana Ross a colaborat cu artiști precum Marvin Gaye, Lionel Richie, Rod Stewart, Stevie Wonder, Michael Jackson, Julio Iglesias, Jose Carreras, Placido Domingo și Smokey Robinson.

Implicată în multe cauze umanitare și sociale

Dincolo de contribuțiile pe care le-a avut în lumea muzicii, Diana Ross și-a folosit statutul pentru a susține numeroase cauze importante.

Ca femeie afro-americană în industria muzicală în timpul unei epoci tumultoase, Diana Ross s-a confruntat atât cu discriminarea rasială, cât și cu cea de gen, bariere pe care le-a depășit cu perseverență și curaj, inspirând nenumărați artiști și activiști în lupta pentru egalitate și acceptare a originilor.

Diana Ross a fost căsătorită de două ori și are cinci copii

În 1965, Diana Ross a început o relație cu șeful Motown, Berry Gordy, iar în 1971 a adus pe lume primul lor copil, Rhonda Suzanne Silberstein. Când Ross era însărcinată în două luni cu Rhonda, aceasta s-a căsătorit cu directorul muzical Robert Ellis Silberstein, care a crescut-o pe Rhonda ca pe propria fiică. Diana are, de asemenea, două fiice cu Silberstein: Tracee Joy și Chudney Lane Silberstein, născute în 1972 și, respectiv, 1975. Ross și Silberstein au divorțat în 1977.

În 1985, Diana Ross l-a întâlnit pe cel care, un an mai târziu, avea să-i devină al doilea soț, magnatul norvegian al transporturilor maritime Arne Næss Jr.

Surse:

https://www.britannica.com/biography/Diana-Ross

https://www.imdb.com/title/tt0068828/trivia/?ref_=tt_trv_trv

https://www.imdb.com/name/nm0005384/awards/?ref_=nm_awd

https://www.express.co.uk/entertainment/music/1438338/michael-jackson-diana-ross-relationship-will-kids-children-marriage-engagement-wedding

Vă mai recomandăm să citiți și:

James Brown, Nașul muzicii soul. „Nu-i poți învăța pe alții dacă trăiești în același mod”

Dolly Parton, regina muzicii country. Avere de 600 de milioane de dolari și 365 de peruci

Muzica stranie auzită de astronauții Apollo 10 pe fața nevăzută a Lunii

Tina Turner, o legendă a muzicii rock and roll, a murit la vârsta de 83 de ani

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase