Home » Cultură » Jeffrey Dahmer, unul dintre cei mai feroce ucigași în serie din istoria Statelor Unite. A fost condamnat la 957 de ani de închisoare

Jeffrey Dahmer, unul dintre cei mai feroce ucigași în serie din istoria Statelor Unite. A fost condamnat la 957 de ani de închisoare

Publicat: 22.08.2023

E ca și cum o mare parte din mine a fost smulsă și nu mai sunt complet. Nu cred că dramatizez prea mult și cu siguranță merit asta, dar așa cum mă simt acum, este ca și cum ai vorbi cu cineva care este bolnav în fază terminală și se confruntă cu moartea. Moartea ar fi preferabilă față de ceea ce trăiesc eu. Mă simt ca și cum aș face implozie asupra mea, înțelegi? Vreau doar să mă duc undeva și să dispar. (Jeffrey Dahmer)

Omorurile au fost un mijloc pentru atingerea unui scop. Asta a fost partea cea mai puțin satisfăcătoare. Nu mi-a făcut plăcere să fac asta. De aceea am încercat să creez zombi vii cu acid uric, dar nu a funcționat niciodată. Nu, uciderea nu era obiectivul. Am vrut doar să am persoana complet sub controlul meu, fără să trebuiască să țin cont de dorințele ei, putând să o țin acolo cât de mult timp voiam. (Jeffrey Dahmer)

17 crime în 15 ani

Jeffery Dahmer (21 mai 1960 Wisconsin, SUA – 28 noiembrie 1994 Columbia Correctional Institution, Wisconsin, SUA) a fost unul dintre cei mai mari criminali în serie ai Statelor Unite ale Americii, un individ cu o personalitate derutantă, inducând în eroare nu doar persoanele cu care a intrat în contact în comunitățile sociale, dar și autoritățile. Acest monstru cu chip de om a comis prima crimă la vârsta de 18 ani, la scurt timp după absolvirea liceului (în 1978), pe cea de-a doua în 1987, urmând ca în cinci ani să mai comită 15 crime. Toate victimele sale erau bărbați cu vârste cuprinse între 14 și 33 de ani, în mare parte proveniți din medii defavorizate și tineri de origine asiatică, africană și hispanică pe care îi racola în baruri, în centre comerciale sau librării pentru adulți și îi invita în apartamentul său unde, în schimbul banilor sau al băuturilor alcoolice, îi fotografia goi. După ce punea droguri în bere, iar victima devenea inconștientă, o supunea unor acte violente și sexuale, o sugruma, îi dezmembra trupul și chiar mânca părți ale corpului, conform declarațiilor criminalului psihopat.

Este un proces, nu se întâmplă peste noapte, atunci când depersonalizezi o altă persoană și o privești ca pe un simplu obiect. Un obiect al plăcerilor și nu o ființă umană care respiră. Se pare că îți este mai ușor să faci lucruri pe care nu ar trebui să le faci. (Jeffrey Dahmer)

A avut locuri de muncă bine plătite și era considerat a fi liniștit și respectuos

Apartamentul, mic și cu un singur dormitor, al lui Dahmer, aflat pe North 25th Street nr. 924, a devenit o cameră a ororilor. Între acești pereți, Jeffrey Dahmer a comis acte de violență și de un sadism de nedescris.

După ce își ucidea victimele, Dahmer se ocupa cu necrofilia, dezmembrarea și conservarea părților corpului ca trofee macabre. Activitățile sale sinistre au trecut neobservate ani de zile, în parte datorită capacității sale de a manipula autoritățile și pe cei care intrau în contact cu el.

Dahmer a avut doar joburi bine plătite și era văzut ca fiind un om liniștit și respectuos.

A 18-a victimă a reușit să scape și a alertat poliția

Trei dintre victimele sale au supraviețuit – Ronald Douglas Flowers Jr. în 1988 sau în jurul anului 1988, Somsack Sinthasomphone tot în 1988 și Tracy Edwards în 1991. Cel din urmă, Tracy Edwards (la acea vreme avea 32 de ani) ar fi fost cea de-a 18-a victimă a lui Jeffrey Dahmer, dar a scăpat la 22 iulie 1991, evadarea lui ducând la arestarea lui Dahmer și la descoperirea crimelor pe care acesta le-a comis. Poliția l-a găsit pe Tracy fugind pe străzi cu cătușe care-i atârnau de încheietura mâinii.

După ce i-a condus înapoi în apartamentul lui Jeffrey Dahmer, oamenii legii au găsit în dormitorul ucigașului cuțitul cu care Edwards spusese că a fost amenințat și mai multe fotografii realizate cu aparatul Polaroid în care apăreau alte cadavre dezmembrate. Tot în apartamentul lui Dahmer au găsit și un cap decapitat ascuns în frigiderul criminalului și borcane în care fuseseră puse organe genitale masculine.

Tracy Edwards, conform declarațiilor pe care le-a făcut mai târziu, ar fi fost invitat de Dahmer în apartamentul său pentru a viziona împreună filmul „Exorcistul” și a bea niște bere, iar curând după ce au ajuns în casa lui, Dahmer l-a încătușat pe Edwards și l-a amenințat cu un cuțit. La proces, Tracy a mai spus că îl cunoștea pe Dahmer. Deși nu se știau personal, cei doi s-au intersectat de câteva ori și s-au salutat ocazional.

Prima crimă nu a fost planificată. Aveam fantezii cu privire la faptul că luam un autostopist și îl duceam înapoi în casă unde aveam un control și o dominație totală asupra lui.  (Jeffrey Dahmer)

Omorât în bătaie în închisoare

În primul an al sentinței, Dahmer a fost izolat de populația generală a închisorii pentru propria protecție. În 1994, a fost trimis la o unitate de maximă securitate din Portage și i s-a permis un anumit contact cu ceilalți deținuți. A murit după ce a fost bătut crunt până la moarte în noaptea de 28 noiembrie 1994, târziu în noapte, de către Christopher Scarver, un coleg de celulă care susținea că Dumnezeu i-a cerut să îl ucidă pe Jeffrey Dahmer. Mai multe familii ale victimelor sale l-au dat în judecată și au primit milioane de dolari ca despăgubiri.

Circumstanțele crimelor comise de Dahmer au devenit subiectul a numeroase controverse, unii susținând  că ucigașul a fost prins atât de greu deoarece poliția din Milwaukee nu acorda atenția cuvenită investigării dispariției victimelor homosexuale sau a celor care făceau parte din minorități rasiale.

Dahmer, conform experților, prezenta trăsături ale diferitelor tulburări psihiatrice, inclusiv tulburarea de personalitate antisocială, tulburarea de personalitate borderline și tulburări parafilice, aceștia concluzionând că o combinație între copilăria nu prea fericită, homosexualitatea reprimată și o dorință incontrolabilă de dominare și control au contribuit la coborârea sa în sadism și crimă. Se aflase despre el că în copilărie manifesta cruzime față de animale și, de asemenea, încă din adolescență a început să aibă  probleme cu alcoolul, obișnuind să bea pentru a-și „amorți” impulsurile criminale.

Surse:

https://www.womenshealthmag.com/life/a41322945/tracy-edwards-now-jeffrey-dahmer-survivor/

https://www.needsomefun.net/best-35-jeffrey-dahmer-quotes/

https://www.imdb.com/name/nm0197213/bio/?ref_=nm_ov_bio_sm

https://www.britannica.com/topic/serial-murder

Vă mai recomandăm să citiți și:

Che Guevara, demon și înger, criminal și apărător al săracilor. „Tăcerea este o ceartă continuă prin alte mijloace”

Dennis Rader, cunoscut și ca Ucigașul BTK, criminalul în serie care ridiculiza poliția

O femeie considerată a fi „cea mai odioasă criminală în serie” a fost eliberată după 20 de ani

Ted Bundy, povestea unuia dintre cei mai cunoscuți criminali ai sfârșitului de secol XX

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase