Home » Cultură » Scarlett Johansson, cea mai bine plătită actriță în 2018 și 2019. „Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poate auzi o femeie e că este sexy”

Scarlett Johansson, cea mai bine plătită actriță în 2018 și 2019. „Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poate auzi o femeie e că este sexy”

Publicat: 21.10.2023

În noiembrie 2013, Scarlett Johannson câștiga premiul pentru cea mai bună actriță în cadrul festivalului de film de la Roma pentru un rol în care nu i s-a auzit decât vocea.

În filmul de dragoste SF al lui Spike Jonze, Her, Johansson nu apare deloc însă îi este auzită vocea pe care a împrumutat-o personajului  numit Samantha, un program pe calculator ce ajunge să se îndrăgostească de proprietarul său, Theodore, interpretat de Joaquin Phoenix.

Născută la 22 noiembrie 1984 în New York, deținătoarea unui premiu Tony, două nominalizări la Oscar și cinci premii Globul de Aur, Scarlett Johansson, una dintre cele mai frumoase actrițe ale momentului, a devenit cunoscută la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000, fiind aclamată de critici pentru rolurile sale din filme precum Ghost World (2001) și Lost in Translation (2003). Interpretarea din cea de-a doilea peliculă nu doar că i-a adus un premiu BAFTA pentru cea mai bună actriță dar a marcat un punct de cotitură în cariera sa.

Cea mai bine plătită actriță din lume în 2018 și 2019

Cea mai bine plătită actriță din lume în 2018 și 2019, Johansson a figurat de mai multe ori pe lista Forbes Celebrity 100, iar în 2001 Time a desemnat-o una dintre cele mai influente 100 de persoane din lume. Jucând în filme care au avut încasări de aproape 15 miliarde de dolari la nivel mondial și deținând o avere, în 2023, de 165 de milioane de dolari, Johannson este una dintre vedetele cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

În 2020, Johansson a fost nominalizată de două ori la Oscar. Prima nominalizare a fost pentru rolul din Marriage Story, producție în care a jucat, printre alții, alături de Adam Driver, Wallace Shawan, Julia Greer, Ray Liotta, Alan Alda și Laura Dern care a câștigat Premiul Academiei pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar. Cea de-a doua nominalizare la Oscar a obținut-o pentru rolul din Jojo Rabbit, producție recompensată cu Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Cu ce piesă a debutat pe Broadway?

În 2010, Johansson și-a făcut debutul pe Broadway într-o reluare a piesei A View From the Bridge de Arthur Miller și la prima reprezentație nu numai că a fost nominalizată la un premiu Tony, dar l-a și câștigat. În același an, a preluat rolul Natasha Romanoff, alias Black Widow, în Universul Cinematografic Marvel, devenind unul dintre cele mai iubite personaje ale francizei.

Pe lângă cariera de actriță, Johansson a urmat o carieră muzicală, lansând două albume de studio, Anywhere I Lay My Head (2008) și Break Up (2009).

Cele mai bune filme ale lui Scarlett Johansson

Câteva dintre cele mai bune prestații ale sale au fost în filmele Lucy (2014), în regia lui Luc Besson, în care a jucat alături de Morgan Freeman, producția de succes a lui Woody Allen din 2008 Vicky Cristina Barcelona, interpretând unul dintre personajele principale alături de Javier Barden, Penélope Cruz și Rebecca Hall, filmul Hail Caesar (2016), thriller-ul Match Point (2005) regizat de Woody Allen, Under the Skin (2013), Marvel Cinematic Universe (2010 – 2020), Ghost World (2001), Girl with a pearl earing (2003), Asteroid City (2023), Jojo Rabit (2019), Her (2013), Lost in Translation (2003) și Marriage Story (2019).

  • Născută la 22 noiembrie 1984 în Manhattan, New York, Scarlett Johansson provine dintr-o familie care a avut parțial tangențe cu lumea filmului. Mama ei, Melanie Sloan, de origine evreiască, este actriță și producătoare, iar tatăl, Karsten Johansson, arhitect de origine daneză. Scarlett mai are o soră, Vanessa Johansson, de asemenea actriță, doi frați – Adrian și Hunter Johansson (Hunter este geamănul ei) și un frate vitreg patern, Christian.
  • Bunicul lui Scarlett Johansson a fost scriitorul Ejner Johansson.
  • Johansson a debutat pe scena teatrului la 8 ani în producția off-Broadway Sophistry, cu Ethan Hawke, la Playwrights Horizons din New York.
  • La 9 ani, în 1994, a debutat în film, în rolul fiicei personajului lui John Ritter în comedia fantastică North. Au urmat rolurile minore din Just Cause (1995), ca fiică a personajului lui Sean Connery și a lui Kate Capshaw, din If Lucy Fell (1996) și Manny & Lo (1996).
  • Scarlett a fost căsătorită cu actorul canadian Ryan Reynolds (2008-2011), cu jurnalistul francez Romain Dauriac (2014 – 2017), iar din 2020 este căsătorită cu actorul, comedianul și scriitorul american Colin Jost. Actrița are o fiică, Rose, al cărei tată este fostul soț al lui Scarlett, Dauriac Romain Dauriac și un fiu, Cosmo, născut în 2021 (tatăl lui fiind actualul partener al actriței).
  • Este cea mai profitabilă actriță din toate timpurile, conform IMDb.com
  • În 2003, a aplicat la Școala de Arte Tisch a Universității din New York, dar nu a fost acceptată. Deși nu a primit prea bine respingerea, acest episod a determinat-o să se concentreze asupra carierei de actrițe care, la scurt timp după aceea, a înflorit pur și simplu.
  • În 2009 a fost imaginea parfumurilor Dolce & Gabbana.
  • În 2016, în urma unui sondaj realizat printre cei mai buni artiști make-up, a fost desemnată actrița cu cea mai naturală frumusețe de la Hollywood.
  • În 2006 a semnat un contract de 4 milioane de dolari cu firma L’Oreal.
  • Scarlett Johansson este a 12-a actriță nominalizată de două ori la Oscar în același an.

Surse:

https://www.theguardian.com/film/2013/nov/18/scarlett-johansson-her-best-actress

https://www.therichest.com/top-lists/top-100-richest-actresses/

https://www.imdb.com/title/tt2584384/awards/?ref_=tt_awd

Vă mai recomandăm să citiți și:

Helena Bonham Carter, actriță de viță nobilă „cu picioarele pe pământ”

Eric Roberts, cel care a inspirat-o pe cea mai populară actriță de la Hollywood să intre în lumea filmului

Hellen Mirren, actrița cu un talent atemporal. „Cred în zâne și spiriduși, dar nu cred în Dumnezeu”

Jane Fonda, cea mai activistă actriță

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase