Home » Cultură » Billy Bob Thornton, actor, regizor, muzician și fost soț al uneia dintre cele mai populare actrițe din lume. „Mă afundasem de tot în tristețe, iar cea care m-a salvat a fost Angelina”

Billy Bob Thornton, actor, regizor, muzician și fost soț al uneia dintre cele mai populare actrițe din lume. „Mă afundasem de tot în tristețe, iar cea care m-a salvat a fost Angelina”

Publicat: 10.03.2024

Parcă este nedrept atunci când personalitățile sunt prezentate ca fiind soții, soțiile, frații ori surorile unor alte personalități. Este o descriere care, într-un fel, le alterează individualitatea. Totuși, nu este puțin lucru să fi fost soțul Angelinei Jolie, așa este?

Cu ani în urmă, regizorul Billy Wilder i-a spus actorului Bob Billy Thornton că este prea urât pentru a fi actor și că ar trebui să scrie un scenariu pentru el însuși, în care să își exploateze trăsăturile sale mai puțin perfecte. Și pentru că destinul lovește când și cum vrea el, Thornton a primit ulterior un Oscar pentru scenariul filmului Sling Blade (1996), o dramă nu doar scrisă de el, dar și regizată, și în care a jucat alături de actori precum Dwight Yoakam, John Ritter, J.T. Walsh și Robert Duvall.

Billy Bob Thornton s-a născut la 4 august 1955 în Hot Springs, Arkansas, într-o familie cu descendențe irlandeze, scoțiene și englezești, fiind unul dintre cei trei copii ai Virginiei Roberta (Faulkner), medium, și William Raymond (Billy Ray) Thornton, educator, profesor de istorie la liceu și antrenor de baschet.

Și-a început cariera artistică ca muzician

Billy Bob și-a început cariera artistică ca muzician, cântând la tobe și făcând parte dintr-o trupă numită Tres Hombres, care pe vremuri a performat în deschierea unui concert al cântărețului Hank Williams Jr. Pasiunea lui Thornton pentru actorie s-a dezvoltat de la o vârstă fragedă, astfel că și-a dus visul mai departe studiind teatrul la Henderson State University. După ce și-a terminat studiile, Thornton s-a mutat la Los Angeles, în 1981, pentru a urma o carieră în actorie, dar drumul până la celebritate nu a fost prea scurt și nici ușor.

Până să devină ce-și propusese – vedetă de cinema – Billy Bob a continuat să profeseze ca baterisat și cântăreț, iar vreme de câțiva ani a încercat (fără noroc) să vândă scenariile de filme pe care le scrisese împreună cu cel mai bun prieten al său – Tom Epperson. Perioada nefastă pe care a traversat-o atunci nu doar că l-a dezechilibrat psihic, dar l-a afectat și fizic, ajungând, scrie IMDb.com, să sufere de malnutriție și să aibă probleme cardiace din cauza faptului că se neglija.

Malnutriție și probleme cardiace

Primele sale roluri (mici, de altfel) au venit la cinci ani după stabilirea în Los Angeles. În 1986, a jucat în Hunter’s Blood, un thriller de acțiune în regia lui Robert C. Hughes, în 1988 a fost distribuit în South of Reno, o dramă americană regizată de Mark Rezyka, în 1989, în comediile lui Valerie Breiman, Going Overboard și Chopper Chicks in Zombietown, după care alte trei filme l-au despărțit de prima sa peliculă în care nu doar că a jucat, dar al cărei scenariu a fost scris de el (împreună cu Epperson). Este vorba despre One False Move (1992), producție low budget, în care a jucat alături de actorii Bill Paxton și Cynda Williams și care a fost foarte bine primită la Hollywood. Din acel moment, popularitatea lui Billy Bob Thornton a crescut constant, mai ales după Sling Blade, pe care l-a scris, regizat și în care a jucat.

A urmat marele moment al anului 1997, atunci când Thornton a primit Oscarul pentru Cel mai bun scenariu adaptat pentru filmul Sling Blade, producție, cum deja am precizat, scrisă și regizată de el, și în care a jucat alături de actorii Lucas Black, John Ritter, J.T. Walsh, Dwight Yoakam și Natalie Canerday.

Un bărbat cu probleme psihice

În această dramă aclamată de critici, și care pe IMDb.com a fost cotată cu nota 8/10, Thornton îl portretizează pe Karl Childers, un bărbat cu probleme psihice care este eliberat dintr-un spital de psihiatrie după ce a comis o crimă odioasă în copilărie. Performanța lui Thornton a fost remarcabilă.

Dacă tot suntem la categoria roluri bune ale lui Billy Bob Thornton, în această listă pot fi incluse și prestațiile din Fargo (1996), din drama Monster’s Ball (2001), în care Thornton îl interpretează pe Hank Grotowski, un ofițer de penitenciar care intră într-o relație improbabilă cu Leticia Musgrove (Halle Berry), văduva unui bărbat pe care l-a executat, din thriller-ul psihologic A Simple Plan (1998), în regia lui Sam Raimi, comedia neagră Bad Santa (2003), unde Thornton este Willie T. Stokes, un escroc „cu gură spurcată” și alcoolic care se dă drept Moș Crăciun în perioada sărbătorilor, The Man Who Wasn’t There (2001), un film polițist al fraților Coen, Friday Night Lights (2004) bazat pe povestea adevărată a unei echipe de fotbal de liceu din Texas, Primary Colors (1998), o dramo-comedie politică bazată pe romanul lui Joe Klein, A Simple Plan (1998), un thriller regizat de Sam Raimi, în care Thornton joacă rolul lui Jacob Mitchell, un bărbat care dă peste un avion prăbușit în care găsește milioane de dolari și interpretarea din The Astronaut Farmer (2006), o dramă de familie cu Thornton în rolul lui Charles Farmer, un fost astronaut ce visează să își construiască propria rachetă pentru a o lansa în spațiu.

Billy Bob Thornton a fost căsătorit de șase ori

În afară de Oscarul pe care l-a primit pentru Sling Blade, în 1998 Thornton a mai fost recompensat și cu un Emmy pentru Cel mai bun actor pentru prestația din serialul de televiziune Fargo.

Așa cum am amintit la începutul articolului, Billy Bob Thornton este și muzician, nu doar actor. Din 2007, este vocalistul și bateristul trupei The Boxmasters, al cărei fondator este.

Billy Bob Thornton a fost căsătorit de șase ori și are patru copii: fiica Amanda Brumfield, cu Melissa Lee Gatlin (în prezent Parish); fiii William și Harry, ambii cu Pietra Dawn Cherniak; și fiica Bella cu Connie Angland. Amanda Brumfield a fost condamnată în 2008 la 20 de ani de închisoare pentru omor prin imprudență în cazul morții fetiței unui vecin pe care o îngrijea. Deși fiica lui Thornton a susținut că fetița a căzut dintr-un țarc, investigațiile au arătat mai apoi că rănile suferite de micuță erau incompatibile cu o cădere dintr-un țarc de joacă, probele sugerând că aceasta suferise o fractură de craniu și o hemoragie pe creier, ceea ce indica o traumă mai gravă. Drept urmare, Brumfield a fost acuzată de crimă de gradul întâi, abuz agravat asupra copilului și omor calificat al unui copil.

Revenind la căsniciile lui Billy Bob, una dintre soțiile sale a fost și celebra Angelina Jolie, cei doi fiind căsătoriți între anii 2000 și 2003. Mariajul lui Thornton cu Angelina Jolie a fost marcat de comportamentul lor neconvențional și de manifestările publice pline de afecțiune (în exces, ar spune unii). La un moment dat, de exemplu, au atras atenția, după ce au fost văzuți purtând la gât fiole cu sângele celuilalt ca simbol al iubirii lor.

Angelina Jolie și Billy Bob Thornton au adoptat un copil

În 2002, Angelina Jolie și Billy Bob Thornton au adoptat un copil din Cambodgia, pe care l-au numit Maddox (născut la 5 august 2001), procesul de adopție fiind inițiat de Angelina în perioada în care filma pentru Lara Croft: Tomb Raider, în Cambodgia.

În ciuda legăturii lor intense, căsătoria dintre Billy și Angelina s-a încheiat în cele din urmă în 2003, în interviurile care au urmat despărțirii, atât Thornton, cât și Jolie au invocat diferențe ireconciliabile ca motiv al separării lor. După divorț, au rămas în termeni amiabili și au continuat să își susțină reciproc carierele.

Surse:

https://www.imdb.com/name/nm0000671/bio/?ref_=nm_ov_bio_sm

https://www.imdb.com/title/tt0117666/

https://www.hellomagazine.com/film/20020313782241/angelina/

Vă mai recomandăm să citiți și:

Idris Elba, omul care le poate face pe toate. De ce nu a vrut actorul să devină noul James Bond?

The Rock, actor cu recorduri de top. Dwayne Johnson: „Viața este orice mai puțin predictibilă”

Anthony Quinn, primul actor mexican câștigător al premiului Oscar. Treisprezece copii. „Și îi iubesc – îi iubesc pe toți. Cred că am fost un tată bun pentru toți”

Rowan Atkinson, actorul cunoscut drept Mr. Bean, acuzat că „a stricat” reputația mașinilor electrice

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase