O aspirina si o cafea, va rog!

12 02. 2007, 18:01

Astazi, medicina atesta o serie de conexiuni ale cafelei cu tratamentul diferitelor boli, alcaloidul sau de baza – cafeina – fiind un excelent stimulator al sistemului nervos central, un tonifiant al inimii si al sistemului respirator (cu efecte pozitive probate in tratarea astmului), un eficient diuretic, un factor de reglare a metabolismului, a functionarii ficatului si rinichilor, precum si un inamic declarat al oboselii si al starilor de stres. O aspirina si o cafea, va rog!

Sex in jurul ibricului
Dincolo de faptul ca ajuta la bunul mers al sexualitatii prin amorsarea simplei invitatii „Hai la mine, sa bem o cafea!“, licoarea amaruie, consumata cu moderatie, imbunatateste ritmul cardiac si ajuta la irigarea eficienta cu sange a penisului, fapt care face ca invitatia mentionata sa nu ramana o vorba lipsita de continut acuplational. Oricum, sondajele releva ca sexul este asociat, intr-un fel sau altul, cu cafeaua in peste 80% dintre contextele amoroase, un scor aproape dublu fata de cel obtinut de alcool (considerat, in replica, un soi de „moartea pasiunii“).

De asemenea, un studiu statistic realizat la Londra de Archives of General Medicine arata ca bautorii de cafea fac de 1,3 ori mai mult sex decat nebautorii, rata fiind si mai mare (1,5) in cazul bautoarelor de cafea vs. nebautoare. De retinut ca, mai nou, s-au lansat si prezervativele cu aroma de cafea, ceea ce creeaza toate premisele pentru o sinergie a celor doua activitati mentionate.

foto: Hepta, Mediafax

FACTS