Home » D:News » Afaceri imobiliare pe Luna

Afaceri imobiliare pe Luna

Afaceri imobiliare pe Luna
Publicat: 19.12.2007
Pretul terenurilor pe Luna a crescut cu 40% de la inceputul anului 2007, potrivit anunturilor imobiliare de pe internet, se arata intr-o analiza realizata de banca de investitii UBS, informeaza Reuters.

Lansand un avertisment de sfarsit de an, specialistii de la UBS spun ca "studiul lor ezoteric" asupra stirilor in domeniu sugereaza ca aceasta crestere a valorii proprietatilor de pe Luna poate fi un indicator al preturilor proprietatilor imobiliare din Statele Unite.
Costul unei bucati de teren lunar, care a crescut vertiginos in perioada 1997 – 2001, a suferit o regresie medie in perioada 2002 – 2003, dupa ce proprietatile au fost scoase la vanzare online, spun specialistii.
In decembrie 2005, pretul unui acru de teren lunar (un acru – aproximativ 4.047 metri patrati) era de 37 de dolari, un record inregistrat cu noua luni inainte ca pretul locuintelor din Statele Unite sa creasca similar.
In perioada 2005 – ianuarie 2007, pretul unui acru de teren lunar a scazut cu 56% (16 dolari), potrivit aceluiasi raport.
Calculele sugereaza ca preturile terenurilor pe Luna indica, in medie, cu 12 luni inainte, modificarea preturilor locuintelor din Statele Unite, spun specialistii, care adauga faptul ca rezultatele studiului nu ar trebui considerate "previziuni".
Tratatele incheiat de Natiunile Unite insista asupra faptului ca guvernele nu pot pretinde drepturi de proprietate asupra Lunii. Totusi, incercarea de a inchide o fisura care permite persoanelor private sau firmelor sa faca acest lucru nu a avut parte de succes.
In 2004, presedintele american George W. Bush a anuntat ca SUA planuieste sa trimita astonauti pe Luna pana in 2020.
Raportul UBS specifica faptul ca Germania se afla pe primul loc in topul proprietarilor de terenuri lunare, aceasta fiind urmata de Suedia, Marea Britanie si Polonia.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase