Home » D:News » Aurul lui Hitler atrage cautatorii de comori

Aurul lui Hitler atrage cautatorii de comori

Aurul lui Hitler atrage cautatorii de comori
Publicat: 27.02.2008
Sapaturile s-au reluat la un santier din orasul Deutschneudorf, din sudul Germaniei, unde cautatorii de comori banuiau ca exista aproape 2 tone de aur ingropat de nazisti si, eventual, indicii despre locul unde s-ar afla legendarul “salon de chihlimbar”, un trofeu luat de acestia dintr-un castel rusesc, in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

"Am identificat deja o zona in care ar fi putut fi depozitata comoara nazistilor, dar aceasta este acoperita de apa si nu suntem convinsi ca este ceea ce cautam”, declara Heinz Peter Haustein, unul dintre cautatorii de comori si membru al Parlamentului din Germania.
Sapaturile au fost oprite in urma cu o saptamana din cauza ingrijorarii autoritatilor privind siguranta cautatorilor. Acestia s-au temut ca galeria s-ar putea prabusi, daca intr-adevar s-ar afla acolo, iar locul ar putea fi impanzit cu explozibil sau capcane  otravitoare.
In cadrul unei conferinte de presa, Christian Hanisch, un alt cautator de comori a mentionat descoperirea unei posibile camere subterane, aflata la o adancime destul de mare. La suprafata incaperii s-ar gasi metale pretioase, cel mai probabil aur sau argint. Detectoarele de metal nu au identificat nici un alt obiect de cupru sau bronz.

Hanisch a mai declarat ca in eventualitatea descoperirii comorii, aceasta va apartine Germaniei, dar dupa parerea sa, o parte din “salonul de chihlimbar” ar trebui cedata Rusiei.

Sursa: cnn.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase