Home » D:News » Misterioase deseuri cosmice descoperite in Australia

Misterioase deseuri cosmice descoperite in Australia

Misterioase deseuri cosmice descoperite in Australia
Publicat: 28.03.2008
Un fermier australian a alertat politia si presa locala dupa ce a descoperit o uriasa minge de metal contorsionat la marginea proprietatii pe care o detine la circa 800 de kilometri de Brisbane.

Desi obiectul semana cu o piesa desprinsa din motorul unei rachete, James Stirton, a preferat sa ceara parerea autoritatilor locale cu privire la originea misterioasei aparitii. Stirton a observat uriasa piesa de metal in aceasta dimineata, desi este posibil ca ea sa fi cazut in urma cu mai multe zile.

„Nu stiu foarte multe despre sateliti, dar cred ca aceasta bucata de metal apartine unei rachete. Am descoperit-o intamplator atunci cand plecasem in cautarea unor vite”, a declarat australianul.

Reprezentantii muzeului Powerhouse din Sidney au tinut sa precizeze faptul ca astfel de aparitii nu sunt o raritate in Australia, mai multi fermieri descoperind deseuri cosmice in zonele putin populate ale continentului.

Un caz asemanator a avut loc in 1979, atunci cand mai multe bucati din statia orbitala Skylab au cazut in apropierea un mic oras din vestul Australiei. Consiliul local a trimis o scrisoare de protest catre NASA, iar presedintele de atunci al SUA, Jimmy Carter, a vizitat zona si a cerut scuze publice.

Sursa:Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase