Home » D:News » Orasul romanesc cu cei mai glumeti locuitori

Orasul romanesc cu cei mai glumeti locuitori

Orasul romanesc cu cei mai glumeti locuitori
Publicat: 07.04.2008
Oradea este orasul romanesc cu cei mai glumeti locuitori, fiind urmat de Timisoara, Craiova, Brasov, Bucuresti, Sibiu si Iasi, se arata intr-un sondaj realizat, in luna februarie, de revista Reader's Digest, informeaza un comunicat remis Mediafax.

Pentru a afla care este "capitala comediei", reporterii Reader’s Digest i-au provocat, in luna februarie, pe locuitorii celor sapte orase din tara sa spuna cate un banc, fiind acordat cate un punct pentru fiecare persoana care a acceptat provocarea, scorul maxim pentru un oras putand fi de 30 de puncte.
Conform clasamentului, punctajul maxim a fost obtinut de Oradea, orasul fiind urmat in clasament de Timisoara (17), Craiova (10), Brasov (10), Bucuresti (9), Sibiu (8) si Iasi (6).
Astfel, sondajul a aratat ca exista deosebiri pe regiuni geografice in abordarea umorului. Spre exemplu, la Oradea, cei mai multi trecatori au acceptat provocarea reporterilor revistei, in timp ce la Iasi, cei abordati au fost destul de rezervati. De asemenea, majoritatea celor dispusi sa spuna glume au fost persoane in varsta, majoritatea din vestul tarii.
"Intr-adevar, oamenii care traiesc in vestul tarii sunt mai deschisi datorita modelului occidental pe care l-au avut mai aproape. Oamenii mai varstnici au trait experienta sarbatorilor campenesti si a glumelor spuse in ilegalitate, asa ca oricand pot descarca ceva amuzant din memorie. Umorul face parte din zestrea noastra genetica", a declarat Ioan Gyuri Pascu.
Reader’s Digest a realizat un sondaj similar si in alte tari europene, cei mai amuzanti europeni fiind considerati locuitorii Croatiei, din care peste jumatate – 54% – au acceptat sa spuna glume reporterilor revistei. Pe locurile urmatoare s-au clasat Ungaria (45%), Marea Britanie (40%), Romania (38%), Polonia (24%) si Finlanda (20%).

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase