Home » D:News » China ocupa locul 1 in randul poluatorilor mondiali

China ocupa locul 1 in randul poluatorilor mondiali

China ocupa locul 1 in randul poluatorilor mondiali
Publicat: 17.04.2008
China a depasit deja Statele Unite in ceea ce priveste emisiile de carbon, anunta un studiu efectuat de doi cercetatori de la universitatile Berkeley si San Diego.

Pozitionarea Chinei pe locul intai in randul celor mai mari poluatori a fost anticipata de specialisti, insa inversarea locurilor era prevazuta abia in 2020.
Cecetatorii au studiat informatiile legate de uzul carburantilor in mai multe regiuni ale Chinei si au prezis o crestere cu 11 % a emisiilor de dioxid de carbon din anul 2004 pana in 2010, insemanand o crestere cu peste 600 milioane de tone metrice de dioxid de carbon. Previziunile anterioare anuntau o crestere de doar 2.5 pana la 5%.

Cresterea nivelului de poluare al aerului a anulat eforturile tarilor invecinate de a minimaliza efectul de sera cauzat de emisiile de gaze. Acestea au reusit o reducere de doar 116 milioane de tone metrice. Cresterea alarmanta a nivelului de poluare pe care o inregistreaza in prezent China face din scopul de a reduce emisiile de dioxid de carbon la nivel mondial, o misiune mult mai dificila decat se asteptau initial cercetatorii.  

Sursa: Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase