Home » D:News » Caini inmormantati cu onoruri de catre amerindieni

Caini inmormantati cu onoruri de catre amerindieni

Caini inmormantati cu onoruri de catre amerindieni
Publicat: 29.04.2008
Sute de morminte individuale care contineau resturile unor caini domesticiti au fost descoperite intr-un sit arheologic din Sud-Vestul Statelor Unite, anunta cercetatorii americani.

In toate mormintele excavate s-au descoperit schelete de caini impodobite cu obiecte de ornament si artefacte amerindiene, inclusiv cadavre de catei, carora li s-a aratat o deosebita atentie si cinste, declara Dody Fugate, cercetator principal la Museum of Indian Art and Culture din Santa Fe, New Mexico. Echipa de cercetatori a concluzionat pe baza ornamentelor gasite alaturi de caini, ca aceste animale aveau un rol mult mai important in viata stapanilor lor decat acela de simple animale de companie.

“Cainii amerindienilor aveau rolul de ajutoare de vanatoare si paznici ale asezarilor acestora, este evident ca in aceste conditii cainele era tratat ca un partener cu drepturi egale. Datorita simturilor sale dezvoltate si a fidelitatii sale proverbiale, cainele avea un important rol in ritualurile de inmormantare unde era considerat un ghid spiritual spre lumea de dincolo” continua Dody Fugate.
Peste 700 de morminte de caini au fost descoperite intr-un singur sit arheologic, ceea ce sugereaza ipoteza referitoare la descoperirea a noi astfel de locuri de cult.
Vechimea mormintelor mixte care contineau ramasite umane alaturi de cele canine, a fost stabilita undeva intre 400 i.e.n – 1 100 e.n.

Sursa: NationalGeographic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase