Home » D:News » Omul racheta a traversat Alpii

Omul racheta a traversat Alpii

Omul racheta a traversat Alpii
Publicat: 19.05.2008
Un fost pilot pe avioane de interceptare si vanatoare a atins viteza de peste 300 km/h cu ajutorul unui prototip de zbor de dimensiuni mici in cadrul primei demonstratii de zbor tinuta in public.

Yves Rosy, in varsta de 48 de ani a zburat pentru prima oara cu pototipul de constructie  si conceptie personala in fata reprezentantilor presei de la aeroportul din Geneva, implinindu-si cu acesta ocazie un vis de o viata. “Zborul a fost excelent” a declarat dupa aterizare Yvel Rosy, care s-a aruncat dintr-un avion de la inaltimea de 3000 de metri echipat doar cu propriul pototip format dintr-o pereche de aripi cu o anvergura de 2,50 m, un motor propulsat pe baza de reactie si un sistem de ghidare. Prototipul de forma unui miniavion cu reactie, care imbraca corpul uman, s-a deplaast cu viteza maxima de peste 300 km/h.

Pilotul a avut o neobisnuita libertate de miscare, realizand chiar unele looping-uri de dificultate medie.”Este ca o a doua piele, daca imi miscam corpul spre stanga , vira la fel in aceeasi directie, de asemeni daca doream sa o iau spre dreapta, prototipul se comporta la fel” declara entuziasmat dupa aterizare Yves Rossy, echipelor de reporteri. Acesta afirma in continuare ca este pregatit in aceasta toamna pentru o noua provocare: traversarea Canalului Manecii, echipat cu propriul miniavion personal. Intreaga realizare va fi transmisa live prin Internet, iar Rossy afirma ca posibilitatile acestui prototip nu au fost inca testate la maxim. “Fizic nu este deloc dificil, este ca si cum ai conduce o motocicleta prin aer la viteze foarte mari, am avut si unele momente de turbulente, dar ca o concluzie finala, senzatia traita este absolut incomparabila” incheie acesta.

Sursa: NBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase