Home » D:News » De ce nu functioneaza dietele

De ce nu functioneaza dietele

De ce nu functioneaza dietele
Publicat: 02.06.2008
Vreti sa scapati de nedoritele straturi de grasime? Cercetatorii spun ca sansele de reusita se diminueaza pe masura ce imbatraniti.

Noile studii au demonstrat ca numarul de celule grase se fixeaza in jurul varstei de 20 de ani, diminuand simtitor sansele de a scadea in greutate dupa aceasta varsta. Oamenii slabesc sau se ingrasa prin oscilatiile grasimii care se afla in celulele lor grase. Aceasta descoperire joaca un rol important cu precadere in cazul oamenilor obezi, care se pare ca acumuleaza de doua ori mai multa grasime decat persoanele cu o greutate normala. De altfel, cercetatorii au stabilit ca obezitatea la adulti este determinata in parte si de dieta avuta in copilarie.

Numarul regulat al celulelor grase explica de ce majorittaea adultilor care tin o dieta,  castiga inapoi o mare parte din greutate, insa ridica un nou mister. Suntem dotati cu un anumit mecanism care transmite corpului sa produca o noua celula grasa in momentul in care una moare, astfel incat, numarul lor ramane constant. Prin urmare, daca numarul de celule grase se definitiveaza in jurul varstei de 20 de ani, cel mai intelept este sa controlam formarea lor pana la acesta  varsta.

Sursa: Live Science
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase