Home » D:News » Natiunile Unite cer dublarea productiei de alimente

Natiunile Unite cer dublarea productiei de alimente

Natiunile Unite cer dublarea productiei de alimente
Publicat: 04.06.2008
Secretarul general al O.N.U. Ban-Ki–Moon, cere cresterea productiei mondiale de alimente de baza cu peste 50% pana in anul 2030. Cererea acestuia a fost facuta publica in cadrul unei intalniri cu liderii lumii desfasurata la Roma la finele lunii mai, anul curent.

Secretarul general Ban a recomandat natiunilor prezente sa micsoreze restrictiile de export si tarifele de import asupra alimentelor datorita crizei alimentelor din prezent. “Lumea trebuie sa produca cat mai multe alimente “ declara ingrijorat liderul O.N.U.

La aceeasi intalnire, Papa Benedict al XVI-lea declara de asemenea: “ Foametea si malnutritia sunt de neacceptat intr-o lume care in realitate deja produce suficient de multe alimente pentru a se sustine si de asemeni detine resursele si mijloacele necesare stoparii acestor tregedii precum si a consecintelor negative care decurg de aici”
Discutiile au continuat pe un ton contradictoriu intre liderii mondiali.

Productia de biocombustibili a fost blamata ca fiind principalul motiv pentru care cultivarea terenurilor agriclole cu cereale si legume a fost diminuata in favoarea cresterii pe scara larga a plantelor producatoare de biocombustibili. Expertii in domeniul economiei agrare afirma ca situatia din prezent este de-a dreptul alarmanta pentru ca stocurile mondiale de alimente se afla la cel mai scazut nivel din ultimii 25 de ani. Brazilia este printre cei mai mari producatori de biocombustibili, si presedintele brazilian Lula Da Silva a luat apararea acestei practice.
Expertii in politica si dinaminci sociale au avertizat cu privire la situatia grava din prezent care va duce in viitor la confruntari armate intre state, migratia marilor mase de oameni in cautare de hrana si mari framantari si convulsii sociale in toate tarile.

Sursa: MSNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase