Home » D:News » Unicorn sau anomalie genetica?

Unicorn sau anomalie genetica?

Unicorn sau anomalie genetica?
Publicat: 12.06.2008
O caprioara cu un singur corn, asemanatoare cu unicornii mitologici, a fost fotografiata de catre specialistii de la Parcul National din Prato, langa Florenta, anunta oficialii italieni.

„Este un mit devenit realitate. Si asta pentru unicornii nu au existat decat in mitologie”, declara Gilberto Tozzi, directorul Centrului de Stiinte Naturale din Prato. Caprioara in varsta de un an s-a nascut in captivitate, in centrul de cercetari din Prato, anunta specialistii italieni.

Acestia considera ca animalul s-a nascut cu o anomalie gentica, toti fratii sai avand doua coarne, asa cum este normal. Acesta este singurul caz de unicorn semnalat pe teritoriul Italiei, desi nu este singurul din lume. Ceea ce il face, insa, un unicat este pozitia cornului in mijlocul fruntii.

„Este posibil ca in trecutul indepartat, oamenii sa fi observat astfel de cazuri rare si, in acest mod, sa ia nastere mitul unicornului. Faptul ca un asemenea mit a luat nastere in mai toate culturile lumii inseamna ca el se baza pe fapte reale”, subliniaza acelasi Tozzi.

Un alt animal asociat cu mitul unicornului este si narvalul, specie de balena ce prezinta un corn imens, ce poate ajunge si la doi metri lungime.

Sursa:Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase