Home » D:News » Honda lanseaza prima masina pe baza de hidrogen

Honda lanseaza prima masina pe baza de hidrogen

Honda lanseaza prima masina pe baza de hidrogen
Publicat: 17.06.2008
Honda FCX Clarity este prima masina ce foloseste hidrogenul in locul carburantilor traditionali si va fi lansata pe sosele chiar de anul acesta, anunta producatorii japonezi.

Masina va fi dotata cu un motor puternic, capabil sa transforme hidrogenul in energie electrica. Aceasta va atinge o viteza maxima de 450 de kilometri pe ora, fara a polua in vreun fel mediul inconjurator.

Produsa in Japonia, Honda Clarity va fi lansata in California, acolo unde guvernatorul Arnold Schwarzenegger a introdus deja un program de realizare a unui lant de „benzinarii” bazate strict pe hidrogen. Oficialii Honda spera ca eco-masina sa aiba un succes mare la Hollywood, aceasta fiind, in opinia lor, cea mai buna metoda de promovare a masinii ecologice in randul oamenilor. De altfel, primii cinci clienti sunt actori de la Hollywood, printre acestia numarandu-se si celebra actrita americana Jamie Lee Curtis.

Honda a anuntat ca va produce, initial, 70 de masini pe an, la un pret de 48.000 de dolari/unitate. In ciuda pretului piperat, producatorii japonezi anunta ca pentru a-si recupera costurile din ultimii 20 de ani de cercetari, costul unei asemenea masini ar fi trebuit sa fie de aproximativ 2 milioane de dolari.

Sursa: DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase