Home » D:News » NASA face un pas gigantic in moda spatiala

NASA face un pas gigantic in moda spatiala

NASA face un pas gigantic in moda spatiala
Publicat: 20.06.2008
Agentia spatiala americana a anuntat ca, pentru prima data in ultimii 40 de ani, o noua companie va produce costumele astronautilor care vor aseleniza pentru o noua faza a Programului Spatial American.

Aceste noi costume spatiale pentru astronauti sunt constuite intr-o noua maniera care le permite acestora mult mai mult confort si siguranta in mediul extrem din spatiul cosmic, comparativ cu cele purtate de echipa lui Neil Armstrong.

“Am dezvoltat un nou astro-echipament in decursul acestor ani”, declara Doug Cooke, administratorul programului spatial de ultima generatie.
Noul contract semnat de NASA cu viitoarea firma care va produce costumele astronautilor americani se ridica la suma de 750 milioane $.
In mod obisnuit, orice astronaut poarta doua categorii de echipament: costumul  presurizat si costumul masiv exterior, care il protejeaza de temperaturile scazute, radiatii si permite mersul pe suprafata lunara.
Astronautii care au efectuat misiuni in spatiu declara ca in vechiul tip de costum miscarile si coordonarile corpului erau mult ingreunate, insa cei care fabrica noul tip de echipament pretind ca au rezolvat aceasta problema.

Sursa: NY Times

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase