Home » D:News » Un nou vaccin contra gripei aviare

Un nou vaccin contra gripei aviare

Un nou vaccin contra gripei aviare
Publicat: 07.07.2008
Cercetatorii de la Sectia de Medicina a Universitatii din Pennsylvania cred ca au identificat un nou gen de vaccin in cazul gripei aviare.

Prin injectarea de vaccin care contine ADN modificat care contine la randu-i antigene contra gripei, alaturi de un micro-puls electric, cercetatorii au reusit sa imunizeze animalele din experiment impotriva acestui gen de gripa.
“Acesta este de fapt primul studiu care demonstraza ca un singur vaccin pe baza de ADN modificat poate proteja eficient in cazuri de pandemie de gripa la animalele care au servit drept cobai, inclusiv primate”, declara David B. Weiner, profesor de Patologie si Medicina Experimentala.

Vaccinarea obisnuita formeaza un anumit tip de virus in organism, acesta urmand sa creeze anticorpi pentru virusii exteriori. Un vaccin ADN devine parte integranta din celula, adaugandu-i acesteia proprietatea de a crea singura antigene care pot respinge diversele tipuri de gripa dintr-o pandemie.
Pentru a asigura un raspuns specific al ADN-ului injectat, cercetatorii au administrat vaccinul alaturi de o electroporatie, operatiune prin care o inofesiva sarcina electrica deschide porii microscopici ai celulelor, facilitand astfel intrarea vaccinului cu ADN in interiorul acesteia.
Dupa ce va fi testata pe subiecti umani, noua metoda de vaccinare va servi ca exemplu pentru viitoarele mutatii ale virusului gripei aviare.

Sursa: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase