Home » D:News » Oamenii si marsupialele au aceeasi mostenire genetica

Oamenii si marsupialele au aceeasi mostenire genetica

Oamenii si marsupialele au aceeasi mostenire genetica
Publicat: 18.07.2008
Un studiu publicat in prestigioasa revista Nature Genetics de catre o echipa internationala de cercetatori,sub auspiciile Universitatii din Melbourne, Departamentul de Zoologie, a stabilit ca mecanismul amprentarii gentice este identic la marsupiale si la oameni.

Procesul in sine are loc in timpul dezvoltarii fetale si are o vechime de nu mai putin de 150 milioane ani.
“Rezultatele studiului arata in mod categoric ca noi, oamenii, impreuna cu mamiferele marsupiale, impartim acelasi mecanism de transmitere genetica, activ in cadrul vietii pe Terra de cel putin 150 milioane ani, in ciuda diferentelor legate de strategiile reproductive ale oamenilor si marsupialelor”, arata Geoffery Shaw,  profesor in cadrul Departamentului de Zoologie al Universitatii din Melbourne.

Profesorul Marilyn Renfree care a condus echipa de studii a universitatii australiene este de parere ca marsupialele dau nastere unor pui foarte mici care se dezvolta in punga marsupiala, pe cand oamenii prezinta o dezvoltare accelerata imediat dupa momentul nasterii.
“Noi adapostim in bagajul nostru genetic doua directii de dezvoltate, una mostenita de la tata, cealalta de la mama, iar fenomenul in sine este denumit amprentare genetica. Genele de tip MicroRNA au fost cautate si in cadrul marsupialelor, fara a fi gasite insa. In prezent, echipa noasta le-a descoperit. Acelasi tip de gene este prezent si la oameni”.

Sursa: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase