Home » D:News » Panourile solare, sursa energetica a viitorului

Panourile solare, sursa energetica a viitorului

Panourile solare, sursa energetica a viitorului
Publicat: 21.07.2008
Despre panourile solare mari si voluminoase se va vorbi la trecut in curand. Producatorii de sisteme de incalzire ecologice din Statele Unite investesc mai nou, nu numai in functionalitatea, ci si in design-ul acestora.

Piata producatorilor de panouri solare din Statele Unite genereaza o concurenta din ce in ce mai acerba. Producatorii folosesc avantajele noilor tehnologii pentru a crea sisteme mai mici ca volum si greutate, in sa mai eficiente.
O noua nevoie a cetateanului american a fost insa identificata de cei care doresc sa ofere cele mai bune servicii: panouri solare eficiente si estetice.

“Puterea solara, in prezent, se afla in acelasi stadiu in care se afla aerul conditionat in 1950. Constructia unui astfel de aparat era costisitoare, nu foarte buna si nu foarte profitabila, insa in mai putin de 5 ani, acestea au fost imbunatatite considerabil, astfel incat nu se mai construiau cladiri fara a lua in calcul acest aspect. Cam acelasi lucru se va intampla in urmatorii ani si cu panourile solare”, declara John Langdon, directorul companiei HelioVolt.
Pana de curand, panourile solare erau destul de voluminoase, insa odata cu cresterea brusca a pretului enrgiei, cererea din ce in ce mai mare pentru aceste sisteme a facut posibila si crearea unei oferte pe masura.
Producatorii sistemelor se asteapta ca, in viitor, oamenii sa nu isi mai doreasca un panou solar pe acoperis, ci ca intreg acoperisul sa fie un panou solar.

Sursa: Reuters
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase