Home » D:News » O noua pandemie va putea duce la peste 50 milioane victime

O noua pandemie va putea duce la peste 50 milioane victime

O noua pandemie va putea duce la peste 50 milioane victime
Publicat: 23.07.2008
O epidemie cu caracter devastator pentru specia umana este pe cale sa izbucneasca in fiecare an undeva in lume. Aceasta in timp ce comunitatea internationala nu are mijloacele pentru a preintampina raspandirea acesteia, declara Comitetul Parlamentului Britanic.

In ultimul sau raport, Comitetul a declarat ca se impun masuri urgente pentru crearea unui sistem global de supraveghere care sa identifice focarele de infectie si raspandire ale epidemiilor de genul gripei sau a virusurilor mortale, inainte ca acestea sa contamineze orice comunitate de pe glob.

Este stabilit pana in prezent ca 70 % dintre noile boli care infecteaza oamenii provin de la surse animale. Din nefericir,e acestea ajung sa fie detectate de abia dupa infectarea gazdei umane. Expertii estimeaza ca o astfel de pandemie devastatoare poate duce la aparitia pe scara globala a unor noi virusi de genul SARS sau H5N1. O astfel de pandemie poate duce si in prezent la nu mai putin de 50 milioane de victime.
In evidentele House of Lords Intergovernmental Organizations Comitee, figureaza ca din anul 1968 nu a mai avut loc nici o pandemie la nivel global.
Insa conform noilor studii, daca va apare un nou virus, cu efecte mortale, dimensiunile pandemiei care va urma vor fi incalculabile.

Sursa: Fox News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase