Home » D:News » Hrana scumpa genereaza catastrofe in Africa

Hrana scumpa genereaza catastrofe in Africa

Hrana scumpa genereaza catastrofe in Africa
Publicat: 24.07.2008
Cresterea pretului hranei afecteaza in primul rand populatiile sarace din Africa, cu precadere cele din partea estica a continentului.

Milioane de oameni sunt aproape condamanti la moarte prin foamete, ceea ce a facut ca mai multe asociatii umanitare sa mai traga inca un semnal de alarma privitor la situatia dramatica a populatiei.
Acestea avertizeaza ca ridicarea preturilor la mancare vine deja pe un fond social instabil, cauzat de saracie, seceta si de conflictele violente care macina aceste zone.
Se aproximeaza ca 13 milioane de oameni au nevoie urgenta de asistenta umanitara.

“Preturile hranei au crescut si cu 500% in unele locuri din cauza secetei, lasand oamenii intr-o stare cu adevarat disperata.”, a declarat Rob McNeil, unul dintre reprezentatii asociatiei umanitare Oxfam, dupa ce acesta a intreprins o calatorie in Somalia si Etiopia.
“Drumurile sunt presarate cu animale care mor de sete, fara ca oamenii sa poata face ceva pentru ele, iar pretul importului de orez a crescut cu 350% in mai putin de un an.
Trebuie sa actionam acum pentru a salva vieti pe termen scurt, insa pe termen lung sunt necesare investitiile. Atat guvernele tarilor sarace, cat si cele ale tarilor bogate, ar trebui sa fie preocupate de aceasta situatie stringenta.”, a mai declarat McNeil.

Sursa: Sky News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase