Home » D:News » Iranul si-a lansat prima racheta spatiala

Iranul si-a lansat prima racheta spatiala

Iranul si-a lansat prima racheta spatiala
Publicat: 19.08.2008
Purtatorul de cuvant al guvernului iranian a anuntat luni ca prima racheta de productie 100% iraniana a fost lansata cu succes in spatiu si ca aceasta poata lansa un viitor satelit artificial pe orbita Terrei, anunta DiscoveryNews.

Ministrul apararii din Iran, Mostafa Mohammad Najjar a confirmat stirea si a anuntat ca in viitorul apropiat Iranul va lansa propriul satelit, dupa ce primele teste au fost incununate de succes.

Stirea a atras atentia oficialitatilor americane, cele care si-au manifestat din nou ingrijorarea fata de programul nuclear iranian si de ambitiile Iranului de a-l folosi in scopuri beligerante, in ciuda repetatelor dezmintiri de la Teheran.

„Dezvoltarea programului spatial iranian si testele efectuate de acestia ridica noi semne de intrebare asupra intentiilor guvernului de la Teheran”, declara Gordon Johndroe, purtator de cuvant al Casei Albe.

Presedintele Mahmoud Ahmadinejad s-a declarat, insa, incantat de reusita oamenilor de stiinta iranieni si i-a felicitat pe acestia cu ocazia unei aparitii televizate. Ahmadinejad a facut din dezvoltarea tehnologica a Iranului unul dintre principalele obiective ale mandatului sau prezidential, in ciuda sanctiunilor repetate venite din partea Statelor Unite ale Americii si ale Marii Britanii.

Sursa:Discovery
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase