Home » D:News » Dispar dragonii de Komodo

Dispar dragonii de Komodo

Dispar dragonii de Komodo
Publicat: 05.09.2008
Celebrul dragon de Komodo, uriasa soparla ce se hranea cu mamifere uriase de talia bivolilor si care ataca pana si oamenii, dispare incet dar sigur din habitatul sau si asa destul de limitat, anunta TheIndependent.

Dragonii care ating o lungime de circa 3 metri si o greutate de peste 70 de kilograme se regaseau, in mod tradional, pe insula Komodo si cateva insule din Indonezia. Amenintata de multa vreme cu disparitie, uriasa creatura si-a redus considerabil numarul de exemplare datorita distrugerii habitatului si a vanatorii umane intense asupra prazilor sale.

O expeditie recent a zoologilor indinezieni si americani a adus un anunt soc.Dragonii au disparut deja de pe insula Padar, in timp ce pe insulele Nusa Kode si Gili Montang, numarul acestora s-a redus la 75 de exemplare, respectiv 115. „Este mai mult decat evident ca specia se afla intr-un mare pericol. Teoretic, atunci cand vrei sa incluzi o specie in randul celor pe cale de disparitie, trebuie sa te asiguri ca intreaga populatie se afla undeva sub 100 de indivizi”, sustine Jery Imansyah, unul dintre zoologii implicati in proiect.

Reputatia de ucigas notoriu a dragonului de Komodo este una cat se poate de falsa. Desi se stie ca poate ataca omul, singurul accident din ultimii 30 de ani a avut in prim plan un copil de om ani care a fost muscat si care a decedat ulterior din cauza ranilor. O singura muscatura a dragonului de Komodo este fatala, saliva acestui animal continand zeci de bacterii letale. Prada preferata a soparlelor uriase o reprezinta caprioarele, caprele, bivolii si mistretii.

Sursa: The Independent

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase