Home » D:News » China cucereste spatiul

China cucereste spatiul

China cucereste spatiul
Publicat: 26.09.2008
China a facut primul pas catre cucerirea spatiului, trimitand trei reprezentanti ai acestei natiuni intr-o misiune riscanta de orbitare in jurul Pamantului.

Nava Shenzhou VII a decolat ieri, 25 septembrie 2008, din Jiuquan Satellite Launch Center, aflat in nord-vestul Chinei, in prezenta presedintelui Hu Jintao si a altor demnitari.
In vreme ce racheta nu mai lasa decat o urma alba pe cerul intunecat al Chinei, personalul tehnic a pastrat o comunicare constanta cu cei trei astronauti, care se vor afla in spatiu timp de 68 de ore. “Suntem determinati ca misiunea Shenzhou VII sa fie un succes.”, a declarat Zhai Zhigang, conducatorul echipei de astronauti si, in acelasi timp, primul chinez care va face o plimbare de 30 de minute in spatiu, in cursul zilei de sambata.

Aceasta misiune este primul pas catre realizarea unei ambitii si mai mari a acestei tari: construirea unui laborator spatial permanent. Pana in 2010, China va mai trimite in spatiu doua nave fara personal la bord si inca una care va transporta prima echipa de cercetatori si tehnicieni chinezi cu misiunea de a incepe lucrul in vederea construirii laboratorului.

Sursa: Discovery
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase