Home » D:News » Antidepresivele au efecte devastatoare asupra vietii sexuale

Antidepresivele au efecte devastatoare asupra vietii sexuale

Antidepresivele au efecte devastatoare asupra vietii sexuale
Publicat: 26.09.2008
Cercetatorii americani afirma cu certitudine ca medicamentele antidepresive administrate zilnic milioanelor de barbati din intreaga lume, au un efect devastator asupra calitatii spermei acestora.

Experimentul care a autentificat acesta ipoteza s-a incheiat in urma cu o saptamana. In cadrul acestuia, unui numar de 15 barbati voluntari le-a fost administrat medicamentul antidepresiv paroxetina, timp de 4 saptamani. La sfarsitul acestui interval, testele au relevat ca nivelul spermatozoizilor al caror ADN a fost afectat, era unul deosebit de ridicat. In ciuda acestor date, producatorii mondiali de antidepresive considera ca testele nu sunt concludente, iar barbatii cu probleme cauzate de stres sau dezamagiri sentimentale, pot apela fara griji la pilulele antidepresive.
Reprezentantii acestor companii declara ca nu sunt motive de ingrijorare, desi cantitatea de spermatozoizi s-a diminuat cu circa 30% in ultimii ani, in cazul barbatilor din tarile dezvoltate economic.
 “ Antidepresivele sunt consumate in cantitati industriale de milioane de barbati din intreaga lume. In unele cazuri folosirea lor poate insemna diferenta dintre viata si moarte pentru acei pacienti. Situatia este cu adevarat una dificila” adauga profesorul Allan Pacey, lector al Universitatii din Sheffield.

Sursa : BBC News

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase