Home » D:News » Misterul fantomei din Kansas a fost dezlegat

Misterul fantomei din Kansas a fost dezlegat

Misterul fantomei din Kansas a fost dezlegat
Publicat: 16.10.2008
Stirea ca o fantoma a fost filmata intr-o sala de fitness din Kansas, Statele Unite ale Americii, a facut rapid inconjurul lumii si l-a transformat pe proprietarul salii intr-o veritabila vedeta locala. Cu toate acestea, ceea ce parea a fi o dovada clara a existentei vietii de dupa moarte s-a dovedit a fi cu totul si cu totul altceva.

Kim Peterson, proprietarul salii Anytime Fitness a devenit centrul atentiei in momentul in care a solicitat interventia politiei si a mai multor specialisti care sa explice misteriosul fenomen ce avusese loc in urma cu doar cateva nopti. Asa cum reiese din imaginile suprinse de una dintre camerele de supraveghere, aceasta s-a aprins desi nu era setata sa faca acest lucru decat in cazul in care erau activati senzorii de miscare. Mai mult, desi nimeni nu parea sa se afle in sala de fitness, camera de supraveghere a reusit sa surprinda o imagine luminoasa ce lasa impresia ca se plimba printre aparatele de sport.

Misterul era cu atat mai mare cu cat simpla lumina a aparitiei fusese capabila sa porneasca o camera video si, mai mult, acest lucru se intamplase de cel putin noua ori in decurs de mai putin de doua ore.

A fost nevoie de o intreaga echipa de specialisti care sa afle si sa explice fenomenul nefericitului proprietar. Fantoma nu era decat un gandac care isi facuse loc in si pe camera video. Miscarea insectei fusese vinovata de pornirea camerei si de iluzia optica aparuta in inregistrare. Un caz identic a avut loc in anul 2007, in Santa Fe, New Mexico, atunci cand un paianjen a ingrozit o intreaga comunitate lasand impresia ca este o fantoma dupa ce patrunsese in interiorul unei camere de filmat.

Sursa: LiveScience

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase