Home » D:News » O noua arma “inteligenta” va fi testata in Afganistan

O noua arma “inteligenta” va fi testata in Afganistan

O noua arma “inteligenta” va fi testata in Afganistan
Publicat: 20.10.2008
O racheta de ultima generatie capabila sa stea in aer si sa atace la momentul potrivit va fi testata curand impotriva gruparilor talibane din Afganistan, a anuntat Ministerul Apararii din Marea Britanie.

Asa numita “Lurcher Bombe” va oferi o acoperire de10 ore pe o distanta de 160 km. pentru trupele britanice care activeaza in Afganistan, fiind gata in orice moment sa loveasca inamicul cu precizie chirurgicala. Denumita oficial “Fire Shadow”, racheta este de conceptie si productie exclusiv britanica si va face parte din arsenalul de razboi al Royal Artillery. Primele teste au fost facute la inceputul acestui an in poligoanele din Tara Galilor, urmand ca in decursul anului 2010 aceasta arma “inteligenta”sa fie pusa in functiune in Afganistan.

Fire Shadow are capacitatea de a stationa in aer deasupra zonei de conflict de unde poate fi ghidata spre tinta aleasa in decurs de doar cateva secunde. Armata britanica doreste sa opereze unele modificari la acest tip de racheta, intentionand sa monteze mai nulte focoase, pentru ca astfel echipata, noua racheta sa fie capabila sa loveasca mai multe tinte la alegerea si in intervalul de timp dorit de britanici. Fire Shadow va putea fi actionata de trupele terestre, de catre operatorii din avioane si elicoptere sau din Watchkeeper Surveliance, noul tip de drona al Royal Army prin intermediul laserului. Odata lansata, Fire Shadow nu mai poate fi intoarsa la baza. Cu toate acestea, daca nu este folosita, ea poate fi distrusa controlat inca de cand se afla in zbor.

Sursa : Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase