Home » D:News » Mai multe necazuri pentru Hubble

Mai multe necazuri pentru Hubble

Mai multe necazuri pentru Hubble
Publicat: 20.10.2008
Inginerii de la Goddard Space Flight Center din Maryland au descoperit inca doua defectiuni noi, in cadrul efortului sustinut de a repara telescopul Hubble, dupa ce o parte importanta a echipamentului a cedat luna trecuta.

Membrii echipei incearca sa analizeze informatiile pe care le au pana in prezent, in incercarea de a depista si repara anomaliile telescopului Hubble care au dus la oprirea activitatii pentru moment. Managerul programului, Art Whipple, a declarat ca problemele vor fi rezolvate in cursul saptamanilor viitoare. “Am efectuat cateva schimbari importante in configuratia telescopului spatial, prin urmare, ceea ce se intampla nu este chiar neasteptat. Speram ca defectiunile se vor rezolva cat mai curand, astfel incat Hubble sa-si reia activitatea”, a declarat acesta in timpul unei teleconferinte.

Problemele au inceput in luna septembrie a acestui an, dupa ce sistemul Hubble Science Instrument Control and Data Handling (SIC&DH) a dat eroare. Acesta este responsabil de coordonarea comenzilor mai multor instrumente din componenta satelitului si de transmiterea datelor catre Pamant. Odata cu defectarea acestuia, majoritatea observatiilor stiintifice au fost intrerupte.
De la lansarea sa in anul 1990, Hubble a mai avut cateva pauze tehnice. In 1999 si-a incetat activitatea pentru sase saptamani din cauza defectarii mai multor giroscoape, care au fost inlocuite de catre o echipa de astronauti in cadrul unei misiuni speciale.

Sursa: CNN
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase